Creează un ambient plăcut cu decorațiuni din borcane

În fiecare an, după ce se golesc, toate borcanele goale se întorc la Bunica pentru a fi reumplute cu bunătăți gustoase. Doar că, de multe ori, Bunica are atât de multe borcane goale, încât este nevoită ca unora dintre ele să le găsească o altă întrebuințare. Astfel, o parte dintre borcanele goale ajung obiecte de decor foarte drăguțe.

Iată câteva idei de transformare a borcanelor goale în decorațiuni:

1. Suport pentru bomboane

Fie că le faci tu, în casă, fie că le cumperi, bomboanele colorate atrag mereu atenția. Le poți pune într-un borcan și astfel acesta devine și un recipient pentru bomboane și un obiect de decor. Suplimentar, pentru un efect deosebit, îi poți adăuga și un material textil cum ar fi iuta, pe capac.

2. Suport pentru lumânări parfumate

O lumânare parfumată poate contribui la crearea unei atmosfere deosebite în locuința ta. Dacă mai are și un design deosebit, acestea pot decora cu stil orice interior. Poți pune în borcane lumânările deja cumpărate, sau cele pe care le faci chiar tu. Lipește pe borcan materiale textile sau alte decorațiuni pentru un plus de efect. În câteva minute ai creat ornamentele perfecte pentru măsuța din living sau pentru masa din bucătărie.

3. Vaze

Borcanele mai înalte pot înlocui cu succes o vază pentru flori. Poți decora borcanul într-un stil natural, lipind pe el crenguțe subțiri din lemn sau licheni decorativi.

4. Suporturi pentru birou

Poți înlocui clasicul suport din plastic de pe biroul tău cu un suport pentru pixuri realizat chiar de tine, dintr-un borcan. Poți vopsi borcanul în culoarea ta preferată sau pentru a-l asorta cu designul camerei.

5. Corpuri de iluminat

Poți folosi borcanele pe post de corpuri de iluminat de interior sau exterior. Este destul de simplu: alege un borcan cu capac și găurește capacul acestuia cât să încapă firul atașat becului. Atașezi dulia la firul mai sus amintit, apoi atașezi și becul la dulie. Introduci becul în borcan, înfiletezi capacul și gata, ai reușit să faci un corp de iluminat foarte creativ! În funcție de cum dorești, poți folosi un singur borcan sau poți grupa mai multe pentru un efect vizual deosebit.

6. Decorațiuni de Crăciun

Decorațiunile de Crăciun nu sunt niciodată destule, așa că mai poți face tu câteva. Poți picta borcanul în culorile specifice Crăciunului, roșu și alb, sau le poți lăsa așa cum sunt și poți pune în interior globuri mici colorate. Poți lipi de fundul borcanului un brăduț mic artificial sau un om de zăpadă de jucărie și apoi poți rupe în bucăți mici o placă de polistiren. Pui bucățile în borcan și lipești câteva și pe interiorul borcanului și ai creat efect de ninsoare.

7. Decorațiuni pentru evenimente speciale

În cazul în care organizezi o petrecere cu mulți invitați și vrei ca pe fiecare masă să fie numele invitaților, te poți folosi de borcane. Poți face etichete care se lipesc și le poți lipi pe borcane, sau poți vopsi borcanele și poți scrie de mână pe ele numele fiecărui invitat.

8. Suport pentru ace

Poți transforma un borcan într-o pernă de ace foarte ușor. Ai nevoie doar de un burete pe care să-l lipești pe capac, pentru a pune acele în el. În interiorul borcanului poți pune papiotele cu ață.

9. Terrariu

Poți avea o grădină în miniatură în casa ta, într-un borcan. Trebuie doar să așezi într-un borcan puțin nisip sau pietricele, iar deasupra acestora pământ și câteva semințe de flori. Nisipul și pietricelele ajută la drenarea apei, astfel că pământul nu va fi în permanență umed și rădăcinile florilor tale nu vor putrezi. Suplimentar, poți pune licheni, pietre mai mari sau alte ornamente. De asemenea, nu uita să pui și niște apă din când în când.

10. Rame pentru poze

Dacă încă nu ai renunțat la pozele vechi, cele pe suport de hârtie, le poți scoate din album și le poți pune în borcane. Tocmai ai obținut o ramă foto în mai puțin de 1 minut.   Lasă-ți imaginația să lucreze și vei fi și tu uimit de câte moduri există în care poți să le găsești întrebuințare borcanelor vechi. Implică-i și pe cei mici în decorarea borcanelor pentru a le dezvolta creativitatea, dar și pentru că este o activitate plăcută și amuzantă, de realizat în familie. Iată o idee pentru tine - Trimite niște poze Bunicii ca să vadă și ea ornamentele pe care le-ai făcut!

Alte retete

Plante aromatice pentru apartament
Povestea luminițelor de Crăciun
7 trucuri pentru o casă primitoare