Rețete
Pandișpan cu caise
Sezonul cald este aici. Și cum altfel să ne bucurăm de el, dacă nu jucându-ne...[mai mult]


Articole
Tipuri de yoga pentru a te conecta cu tine
Yoga echilibrează mintea și aduce corpul în starea lui naturală. Nu sunt vorbe-n vânt, ci...[mai mult]


Articole
Cum să îți petreci timpul liber cât mai verde
Mediul înconjurător și siguranța tuturor ar trebui să fie o preocupare integrată în viața de...[mai mult]


Prăjitură cu brânză dulce și stafide

Cui nu-i plac prăjiturile? Pentru momentele când ți-e poftă de ceva dulce și ușor de preparat, îți prezentăm rețeta de prăjitură cu brânză dulce și stafide, din caietul cu rețete al Bunicii.
Ingrediente
Foi:- 13 linguri lapte
- 15 linguri făină
- 3 ouă
- 13 linguri ulei Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 13 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 800 g brânză dulce
- 5 linguri zahăr
- 2 ouă
- 3 linguri griș
- 50 g stafide
- 25 ml esență rom
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja rasă de la o lămâie
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
Cum prepari?
- Într-un bol pune laptele, făina, ouăle, uleiul, zahărul, zahărul vanilat și praful de copt.
- Amestecă până când se dizolvă zahărul iar compoziția este omogenă.
- Toarnă jumătate din compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Încălzește cuptorul la 180 °C și lasă tava pentru 8 - 10 minute.
- Pentru compoziție amestecă brânza cu zahărul, ouăle, grișul, stafidele, esența de rom, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie.
- Când foaia s-a copt, scoate tava din cuptor și întinde umplutura uniform peste aceasta.
- Peste umplutură pune restul de compoziție de la foi.
- Bagă din nou tava la cuptor pentru 30 - 35 de minute.
- Când capătă o culoare aurie, scoate tava din cuptor și las-o la răcit.
- Decorează prăjitura cu zahăr pudră pentru a-i da un aspect mai plăcut, mai interesant.