Prăjitură cu brânză dulce și stafide

Cui nu-i plac prăjiturile? Pentru momentele când ți-e poftă de ceva dulce și ușor de preparat, îți prezentăm rețeta de prăjitură cu brânză dulce și stafide, din caietul cu rețete al Bunicii.

Ingrediente

Foi: Umplutură:
  • 800 g brânză dulce
  • 5 linguri zahăr
  • 2 ouă
  • 3 linguri griș
  • 50 g stafide
  • 25 ml esență rom
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie
Decor:
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie

Cum prepari?

  1. Într-un bol pune laptele, făina, ouăle, uleiul, zahărul, zahărul vanilat și praful de copt.
  2. Amestecă până când se dizolvă zahărul iar compoziția este omogenă.
  3. Toarnă jumătate din compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Încălzește cuptorul la 180 °C și lasă tava pentru 8 - 10 minute.
  5. Pentru compoziție amestecă brânza cu zahărul, ouăle, grișul, stafidele, esența de rom, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie.
  6. Când foaia s-a copt, scoate tava din cuptor și întinde umplutura uniform peste aceasta.
  7. Peste umplutură pune restul de compoziție de la foi.
  8. Bagă din nou tava la cuptor pentru 30 - 35 de minute.
  9. Când capătă o culoare aurie, scoate tava din cuptor și las-o la răcit.
  10. Decorează prăjitura cu zahăr pudră pentru a-i da un aspect mai plăcut, mai interesant.
  Prăjitura de brânză dulce și stafide se potrivește de minune cu o cană de lapte bătut, o combinație de gusturi și arome care îți va aminti de copilărie și de vacanțele petrecute la Bunica.

Alte articole

Fursecuri cu ciocolată
Poale-n brâu
Cornulețe cu nucă