Prăjitură cu brânză dulce și stafide

Cui nu-i plac prăjiturile? Pentru momentele când ți-e poftă de ceva dulce și ușor de preparat, îți prezentăm rețeta de prăjitură cu brânză dulce și stafide, din caietul cu rețete al Bunicii.

Ingrediente

Foi: Umplutură:
  • 800 g brânză dulce
  • 5 linguri zahăr
  • 2 ouă
  • 3 linguri griș
  • 50 g stafide
  • 25 ml esență rom
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie
Decor:
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie

Cum prepari?

  1. Într-un bol pune laptele, făina, ouăle, uleiul, zahărul, zahărul vanilat și praful de copt.
  2. Amestecă până când se dizolvă zahărul iar compoziția este omogenă.
  3. Toarnă jumătate din compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Încălzește cuptorul la 180 °C și lasă tava pentru 8 - 10 minute.
  5. Pentru compoziție amestecă brânza cu zahărul, ouăle, grișul, stafidele, esența de rom, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie.
  6. Când foaia s-a copt, scoate tava din cuptor și întinde umplutura uniform peste aceasta.
  7. Peste umplutură pune restul de compoziție de la foi.
  8. Bagă din nou tava la cuptor pentru 30 - 35 de minute.
  9. Când capătă o culoare aurie, scoate tava din cuptor și las-o la răcit.
  10. Decorează prăjitura cu zahăr pudră pentru a-i da un aspect mai plăcut, mai interesant.
  Prăjitura de brânză dulce și stafide se potrivește de minune cu o cană de lapte bătut, o combinație de gusturi și arome care îți va aminti de copilărie și de vacanțele petrecute la Bunica.

Alte articole

Pandișpan cu caise
Tartă de lămâie fără zahăr
TARTĂ TATIN DE PERE