Articole
Decoreaza masa de Paste
Ai planificat deja meniul de Paște, lista de cumpărături e gata, dar cum vei pune...[mai mult]
Rețete
Orez cu urzici
Găsim urzici proaspete doar o dată pe an, așa că Bunica te invită să le...[mai mult]
Rețete
Pate de ciuperci
Delectează-te cu un pate vegetal dimineața, la prânz și seara. E simplu de preparat, ușor,...[mai mult]
Pate de ciuperci
6 porții
26 min
mică
Delectează-te cu un pate vegetal dimineața, la prânz și seara. E simplu de preparat, ușor, delicios și îl poți păstra la frigider timp de o săptămână. Bunica îți arată cum să pregătești un aperitiv fin și versatil.
Ingrediente
- 500 g ciuperci brune proaspete, tăiate grosier
- 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 250 g ricotta sau brânză dulce
- 1 ceapă medie, tăiată fin
- 1 cățel de usturoi răzuit
- jumătate de linguriță de rozmarin și/sau cimbru, proaspăt sau uscat
- sare și piper, după gust
Cum se prepară?
- Adaugă uleiul într-o tigaie mare pe foc mediu. Când se încinge, călește ciupercile până se rumenesc, amestecând continuu.
- Apoi adaugă ceapa și sotează până se înmoaie, 3-4 minute.
- Adaugă usturoiul, ierburile, sare și piper și mai lasă pe foc 2 minute. Oprește focul și lasă amestecul la răcit timp de 10 minute.
- Pune amestecul într-un blender, adaugă ricotta sau brânza dulce și mixează până obții o pastă fină. Gustă pentru a vedea dacă mai e nevoie să adaugi condimente.
- Transferă pateul într-o caserolă cu capac și lasă-l la frigider 30 de minute înainte de a-l savura.
Delicios pe pâine proaspătă prăjită. Presară deasupra mărar sau pătrunjel tocat pentru mai multă prospețime.