Pate de ciuperci

6 porții

26 min

mică

Delectează-te cu un pate vegetal dimineața, la prânz și seara. E simplu de preparat, ușor, delicios și îl poți păstra la frigider timp de o săptămână. Bunica îți arată cum să pregătești un aperitiv fin și versatil.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci brune proaspete, tăiate grosier
  • 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 250 g ricotta sau brânză dulce
  • 1 ceapă medie, tăiată fin
  • 1 cățel de usturoi răzuit
  • jumătate de linguriță de rozmarin și/sau cimbru, proaspăt sau uscat
  • sare și piper, după gust
 

Cum se prepară?

  1. Adaugă uleiul într-o tigaie mare pe foc mediu. Când se încinge, călește ciupercile până se rumenesc, amestecând continuu.
  2. Apoi adaugă ceapa și sotează până se înmoaie, 3-4 minute. 
  3. Adaugă usturoiul, ierburile, sare și piper și mai lasă pe foc 2 minute. Oprește focul și lasă amestecul la răcit timp de 10 minute.
  4. Pune amestecul într-un blender, adaugă ricotta sau brânza dulce și mixează până obții o pastă fină. Gustă pentru a vedea dacă mai e nevoie să adaugi condimente.
  5. Transferă pateul într-o caserolă cu capac și lasă-l la frigider 30 de minute înainte de a-l savura.

Delicios pe pâine proaspătă prăjită. Presară deasupra mărar sau pătrunjel tocat pentru mai multă prospețime.

Alte articole

Sarmale în foi de viță de post
Humus cu sfeclă
Lipii cu ton si mozzarella