Orez cu urzici

4 portii

45 min

mică

Găsim urzici proaspete doar o dată pe an, așa că Bunica te invită să le folosești în cât mai multe rețete. Alături de orez, linte și usturoi de primăvară, urzicile își arată adevărata aromă. Ți-am făcut poftă? Iată ce simplu le poți pregăti.

Ingrediente

  • 500 ml supă concentrată de legume (stock) sau apă
  • 300 g orez
  • 120 g urzici tocate mărunt
  • 150 g linte neagră
  • 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 2 morcovi tocați mărunt
  • 2 fire usturoi verde tocate mărunt
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel și muguri de pin, opțional
 

Cum se prepară?

  1. Alege urzicile și spală-le în mai multe ape până ce apa rămâne perfect curată. Într-o oală mică, fierbe urzicile timp de 10-15 minute, scurge-le și toacă-le mărunt.
  2. Într-o cratiță mai mare, călește ceapa și morcovul, cu puțină sare și piper, pentru aproximativ 3-4 minute, pe foc mediu.
  3. Adaugă supa de legume sau apa, fiartă în prealabil. Apoi adaugă orezul și lintea și lasă la foc mic pentru aproximativ 8-10 minute, cu capac.
  4. Adaugă urzicile și usturoiul verde și mai completează cu apă sau supă, dacă e nevoie. Asezonează cu sare și piper, amestecă totul bine și mai lasă la foc mic timp de aproximativ 8-10 minute.
  5. Oprește focul și presară pătrunjel tocat și muguri de pin deasupra. 

Câtă aromă, câtă bucurie! Poftă bună!

Alte articole

Lasagna clasică
Quesadilla de pui
Spaghete toscane cu pui