Rețete
Drob vegetal cu ciuperci și nuci
Drobul de post cu ciuperci și nuci este o alternativă delicioasă și hrănitoare la varianta...[mai mult]


Rețete
Păstrăv la cuptor cu usturoi verde și cartofi noi
Păstrăvul la cuptor este o alegere inspirată pentru o masă echilibrată și sănătoasă. Fraged, aromat...[mai mult]


Articole
10 trucuri ingenioase pentru a economisi timp în bucătărie
În ritmul alert al vieții de zi cu zi, fiecare minut contează, iar timpul petrecut...[mai mult]


Orez cu urzici

4 portii
45 min
mică
Găsim urzici proaspete doar o dată pe an, așa că Bunica te invită să le folosești în cât mai multe rețete. Alături de orez, linte și usturoi de primăvară, urzicile își arată adevărata aromă. Ți-am făcut poftă? Iată ce simplu le poți pregăti.
Ingrediente
- 500 ml supă concentrată de legume (stock) sau apă
- 300 g orez
- 120 g urzici tocate mărunt
- 150 g linte neagră
- 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 2 cepe tocate mărunt
- 2 morcovi tocați mărunt
- 2 fire usturoi verde tocate mărunt
- sare și piper după gust
- pătrunjel și muguri de pin, opțional
Cum se prepară?
- Alege urzicile și spală-le în mai multe ape până ce apa rămâne perfect curată. Într-o oală mică, fierbe urzicile timp de 10-15 minute, scurge-le și toacă-le mărunt.
- Într-o cratiță mai mare, călește ceapa și morcovul, cu puțină sare și piper, pentru aproximativ 3-4 minute, pe foc mediu.
- Adaugă supa de legume sau apa, fiartă în prealabil. Apoi adaugă orezul și lintea și lasă la foc mic pentru aproximativ 8-10 minute, cu capac.
- Adaugă urzicile și usturoiul verde și mai completează cu apă sau supă, dacă e nevoie. Asezonează cu sare și piper, amestecă totul bine și mai lasă la foc mic timp de aproximativ 8-10 minute.
- Oprește focul și presară pătrunjel tocat și muguri de pin deasupra.
Câtă aromă, câtă bucurie! Poftă bună!