NOTIFICARE

Întrebări și răspunsuri esențiale

Vă mulțumim că vizitați Website-ul www.untdelemndelabunica.ro (denumit în cele ce urmează “Website-ul”). Sperăm că veți fi încântați să aflați mai multe despre Expur S.A. (denumită în continuare “Expur”) și produsele noastre.

Prezenta Politică de Confidențialitate a Expur (denumită în continuare “Politica de Confidențialitate”) face parte integrantă din Termenii și Condițiile Generale ale Expur prezentate pe Website.
Expur respectă  Regulamentul (UE) 2016/679 , precum și orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul României.

Prin prezenta Politică de Confidențialitate dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm și protejăm datele dumneavoastră cu caracter personal atunci când interacționați cu website-ul www.untdelemndelabunica.ro.

Mai jos vei putea citi în detaliu practicile nostre de confidențialitate online.

  1. Scopul Politicii de Confidențialitate a Expur;
  2. Date cu caracter personal colectate de către Expur;
  3. Care sunt scopurile prelucrării datelor cu caracter personal;
  4. Cui dezvăluie/transmite Expur datele dumneavoastră cu caracter personal și de ce;
  5. Drepturile utilizatorului;
  6. Tehnologie de tracking – cum și de ce este folosită;
  7. Pentru ce perioadă de timp poate Expur să vă stocheze datele cu caracter personal;
  8. Cum ne puteți contacta.

1. Scopul Politicii de Confidențialitate

Această Politică de Confidențialitate se aplică datelor cu caracter personal pe care le colectăm despre dumneavoastră cu scopul de a promova produsele și serviciile pe care le oferim spre comercializare.
Am dezvoltat astfel această Politică de Confidențialitate cu scopul de a vă informa asupra modului în care Expur colectează, folosește și procesează informațiile cu caracter personal pe Website. Ne rezervăm dreptul de a face modificări la această Politică de Confidențialitate în orice moment. Orice modificare va fi postată în această Politică de Confidențialitate, iar modificările se vor aplica pentru activități și informații colectate ulterior publicării. Vă încurajăm să revedeți periodic această Politică de Confidențialitate pentru a vă asigura că sunteți informați cu privire la orice schimbări și la modul în care informațiile pot fi utilizate.

Dorim să vă informăm ca Expur este Operator de date cu caracter personal înregistrat sub nr. 33800 la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Pentru orice solicitare sau întrebare privind datele dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la adresa marketing@expur.ro sau prin telefon la +40 21 411 61 33, linie telefonică care nu este gratuită, apelabilă din orice rețea națională fixă și mobilă.

2. Date cu caracter personal colectate de către Expur

Expur poate colecta date despre dumneavoastră dintr-o varietate de surse, precum:

  • interacțiuni online sau prin alte mijloace electronice cu Expur, inclusiv prin intermediul Website-ului, aplicații de pe telefonul mobil, SMS-uri, site-uri de socializare (precum Facebook);
  • interactiuni offline cu Expur, inclusiv prin campaniile promoționale, concursuri etc.;
  • interacțiuni cu conținutul online, precum publicitatea, pe care Expur sau partenerii săi contractuali îl furnizează prin intermediul website-urilor sau aplicațiilor unor terțe părți.

2.1 Date furnizate în mod direct către Expur

Următoarele tipuri de date pe care ni le furnizați cu consimțământul dumneavoastră expres (pentru scopurile menționate în prezentul document):

  • Datele colectate sunt :

a) adresă de e-mail, prenume (dacă vă creați un cont pe website-ul www.untdelemndelabunica.ro);

b) nume și prenume, adresă, număr de telefon (dacă participați la concursurile organizate pe website-ul www.untdelemndelabunica.ro);

c) informații de înregistrare sau conectare solicitate de Website (ID logare/ e-mail, nume de utilizator, parolă, întrebari de securitate/ răspunsuri);

d) feedback oferit în calitate de consumator, respectiv informații pe care le furnizați pe Website despre experiența dumneavoastră în utilizarea produselor și serviciilor oferite de Expur (comentarii și sugestii, testimoniale sau alte informații legate de produsele Expur);

e) conținut generat de consumator, respectiv orice conținut (fotografii, imagini video sau povești personale) pe care îl creați și îl distribuiți pe Website-ul Expur.

2.2 Date pe care le colectăm atunci când interacționati cu Website-ul

Noi utilizăm cookie-urile sau alte modalități de stocare automată a datelor pentru a colecta anumite tipuri de informații pe care dumneavoastră le furnizati în momentul în care interacționați cu Website-ul. Vă rugăm să vedeți Politica noastră referitoare la cookie-uri, disponibilă pe Website.

2.3 Date pe care le colectăm din alte surse

Uneori există posibilitatea ca noi să colectăm informații despre dumneavoastră din alte surse legitime în scopul furnizării produselor și serviciilor noastre. Aceste surse includ parteneri comerciali ai Expur, surse publice și site-uri de socializare. Astfel de informații sunt:

  • date de contact;
  • orice date personale care sunt parte din profilul dumneavoastră creat pe o rețea de socializare terță (precum Facebook) și care are consimțământul dumneavoastră să transmită aceste date personale către Expur. Datele personale se referă, de exemplu, la informații de bază din cont (nume, adresă de e-mail, gen, data nașterii, orașul din care proveniți, poza de profil, ID-ul, lista de prieteni etc.) și alte informații adiționale și activități pe care rețeaua de socializare terță le poate divulga către alte aplicații. De exemplu, putem vedea informații complete sau parțiale din profilul dumneavoastră din rețeaua de socializare de fiecare dată când descărcați sau interacționați cu o aplicație Expur pe o rețea de socializare, precum Facebook, sau de fiecare dată când folosiți o opțiune de socializare integrată într-un website al Expur (precum « Conectați-vă cu Facebook »). Dacă doriți să aflați mai multe despre modul în care Expur (sau alte aplicații externe) poate afla datele dumneavoastră personale dintr-o rețea de socializare terță, vă rugăm accesați website-ul rețelei respective de socializare. Astfel, întelegeți modul în care datele dumneavoastră personale, dintr-o rețea de socializare, pot fi folosite în scopuri publicitare.

Expur nu solicită sau colectează date personale de la minori și nici date sensibile.

3. Care sunt scopurile prelucrării datelor cu caracter personal

Toate informațiile colectate sunt utilizate în scopul prevăzut în care le-ați trimis către noi în momentul colectării sau prin prezenta Politică de Confidențialitate. Expur poate utiliza datele dumneavoastră personale pentru unul din următoarele scopuri:

  • Întreținerea contului – pentru crearea și întreținerea conturilor dumneavoastră pe Website, inclusiv prin intermediul programelor de loialitate și recompensare asociate cu contul dumneavoastră.
  • Serviciul consumatorului – pentru furnizarea serviciului consumatorului, inclusiv răspunsuri la solicitările, plângerile sau feedback-ul general despre produsele noastre. Serviciul consumatorului poate fi furnizat prin intermediul unor forme de comunicare variate, precum e-mail, scrisori sau telefon.
  • Implicarea consumatorului – pentru o implicare activă a consumatorului în cunoașterea produselor și serviciilor Expur. Aceasta poate însemna utilizarea publicării conținutului generat de utilizator.
  •  Comunicări de marketing – Expur colectează și prelucrează datele dumneavoastră personale pentru comunicări comerciale precum e-mail, SMS sau comunicări prin poștă doar cu acordul dumneavoastră explicit.[GT2]  De asemenea, permițând accesul la aceste informații, Expur poate folosi datele dumneavoastră personale pentru comunicări comerciale pe alte website-uri, inclusiv rețele sociale unde sunteți membru, prin corespondența dintre activitățile și informațiile colectate pe Website-ul nostru cu cele colectate pe website-uri terțe (“Targeted Advertising”). Aceste comunicări comerciale vă vor ține la curent cu cele mai noi știri, evenimente, oferte speciale și promoții pentru produsele Expur care vă interesează. Trimiterea acestor comunicări comerciale presupune colectarea și folosirea unor informații demografice și date personale de contact. Vă puteti dezabona/retrage consimțământul oricând de la primirea unor astfel de comunicări comerciale prin e-mail sau SMS, prin urmărirea instrucțiunilor de dezabonare oferite în fiecare astfel de comunicare. În cazul în care sunteți înscris în baza de date a Expur, aveți posibilitatea de a vă modifica preferințele de comunicare editând profilul dumneavoastră pe Website (acolo unde este disponibilă această opțiune) sau contactând adresa de e-mail marketing@expur.ro. Schimbarea acestor preferințe va implica și excluderea dumneavoastră din listele noastre pentru campanii ulterioare de Targeted Advertising. Puteți, de asemenea, accesa website-urile rețelelor sociale unde sunteți membru pentru a verifica opțiunile pe care le oferă pentru Targeted Advertising. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că puteți primi în continuare comunicări administrative din partea Expur precum notificări referitoare la activitățile dumneavoastră din cont (confirmarea contului, schimbare de parolă etc.) și anunțuri importante, chiar dacă vă dezabonați de la comunicări comerciale. De asemenea, veți vedea anunțuri publicitare generale pe website-urile Expur și în rețelele sociale unde sunteți membru.

Informații suplimentare despre anumite caracteristici de pe website-urile Expur sunt oferite și de următoarele:

  • Newslettere și e-mail-uri

Dacă ne furnizați adresa dumneavoastră de e-mail și/sau adresa poștală (fie ca parte a înregistrării pe Website-ul nostru general sau pentru un buletin de știri sau de comunicare specifice), datele de contact pe care le furnizați vor fi utilizate pentru a vă trimite newsletter-ul solicitat. Putem folosi, de asemenea, adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă trimite comunicări administrative (de exemplu, e-mail de confirmare atunci când vă înscrieți pentru sau dezabonati de la o înregistrare sau activitate specifică), precum și anumite servicii legate de anunțuri (de exemplu, anunțuri despre update-uri la notificarea noastră de confidențialitate, întreruperi sau schimbări la serviciile noastre online sau politicile de suport tehnic sau alte modificări conexe). Împreună, aceste tipuri de comunicări sunt menționate în prezenta Politică de Confidențialitate ca fiind "Comunicări administrative."

  • Tombole, concursuri și promoții

Pentru a vă înregistra la tombole online, concursuri sau alte promoții (în mod colectiv, "Promoții"), vi se poate cere să vă înregistrați în primul rând pe un website. Informațiile colectate în cadrul unei promoții sunt folosite pentru a determina eligibilitatea dumneavoastră, a vă notifica dacă sunteți câștigător și/sau pentru a vă livra un premiu.

  • Anchete si sondaje

Există două tipuri de anchete sau sondaje care pot fi efectuate pe Website. Unul este în cazul în care sunt solicitate informații pur demografice pentru sondaj (de exemplu, vârsta, sexul, informații despre membrii familiei și alte interese) și informațiile nu sunt legate de nicio informație personală despre dumneavoastră. În alte cazuri (cum ar fi în timpul creării unui cont), putem colecta aceleași informații și combina cu informațiile personale Forumuri și alte caracteristici interactive.

Putem oferi elemente interactive care vă permit să postați sau să publicați mesaje, povești, imagini sau creații proprii  pe site-ul nostru. Deși noi ne străduim să îi protejăm pe cei care folosesc și participă la aceste activități, vă încurajăm să nu oferiți informații cu caracter personal sau imagini despre dumneavoastră în zone publice, cum ar fi pe un forum message board sau alt tip de comunitate online. Astfel de informații pot fi colectate și utilizate de persoane pe care nu le cunoașteți. Ca atare, nu putem garanta securitatea și confidențialitatea, și nu suntem responsabili pentru nicio informație pe care o postați în aceste medii. Utilizarea de către dumneavoastră a acestor caracteristici este pe propriul risc. Pentru a solicita îndepărtarea informațiilor dumneavoastră personale de pe blog-ul sau forum-ul nostru, vă rugăm să ne contactați. În unele cazuri, din motive tehnice, nu vom putea elimina informațiile dumneavoastră personale, caz în care vă vom informa ca atare.

Vă rugăm sa rețineți că, dacă alegem să postăm un mesaj sau o imagine pe care ni le-ați oferit prin intermediul uneia dintre aceste căi, putem posta, împreună cu imaginea sau mesajul respectiv, anumite informații despre dumneavoastră, cum ar fi numele dumneavoastră de utilizator, prenumele, inițiala prenumelui dumneavoastră, numele de familie și/sau orașul și statul de reședință.

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova activitatea și produsele. Într-o astfel de ipoteză, avem în vedere și luăm toate măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru ca drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale să nu fie afectate, iar interesul nostru legitim să nu primeze față de drepturile dumneavoastră.

De asemenea, există situații în care vom folosi sau transmite informații pentru apărarea intereselor noastre legitime, care pot viza:

- măsuri de protecție a website-ului www.untdelemndelabunica.ro;

- măsuri de prevenire și indetificare a tentativelor de fraudă cibernetică;

- măsuri de gestionare a altor riscuri care pot apărea.

4. Cui dezvaluie Expur datele dumneavoastră cu caracter personal și de ce?

Expur poate furniza datele dumneavoastră cu caracter personal altor companii din cadrul Expur. De asemenea, Expur poate furniza datele dumneavoastră cu caracter personal unor terți din afara Expur, dar strict limitat la următoarele situații:

4.1 Furnizori de servicii, Agenții și Contractori

Am putea folosi terțe părți, cum ar fi furnizorii de servicii, agenții sau contractori pentru a oferi suport pentru operațiunile interne ale Website-ul nostru și pentru a ne ajuta cu administrarea Website-ului sau a diferitelor funcții, programe și promoțiile disponibile. Aceste părți terțe și angajații lor pot intra în contact cu informațiile dumneavoastră personale. Orice astfel de terță parte trebuie să asigure, în orice moment aceleași niveluri de securitate pentru informațiile dumneavoastră personale precum Expur si, este obligată printr-un acord legal de a păstra în siguranță și confidențialitate informațiile dumneavoastră cu caracter personal și de a le procesa numai la instrucțiunile specifice ale Expur.

4.2 Parteneri și promoții comune

Din când în când, putem derula un program comun sau co-sponsorizat sau de promovare pe Website-ul nostru cu o altă companie, organizație, sau o altă parte, și putem colecta și procesa informații personale.

Atunci când desfășuram orice campanie de promovare care implică o altă societate, putem oferi un link separat la Politica de Confidențialitate a acestei societăți și vă încurajăm să-l citiți înainte de a oferi orice informații personale. Dacă nu doriți ca informațiile dumneavoastră să fie colectate de către sau în comun cu o altă societate decât a noastră, puteți alege întotdeauna să nu vă înregistrați sau să nu participați la aceste promoții, în momentul solicitării informațiilor cu caracter personal.

4.3 Furnizori de servicii de marketing/telemarketing

4.4 Furnizori de servicii de cercetare de piață

4.5 Furnizori de servicii de curierat

Ce se întâmplă dacă refuzați să furnizați date cu caracter personal?

Dacă alegeți să nu oferiți orice informație personală atunci când este solicitată, este posibil să nu puteți participa la anumite activități și concursuri pe Website-ul nostru și să aveți acces limitat la serviciile și ofertele speciale oferite.

5. Drepturile utilizatorului

5.1 Drepturi cu privire la date cu carater personal

 Drepturile dumneavoastră Conform Regualemntul General privind protecția datelor cu caracter personal sunt:

Dreptul de acces

Dreptul de acces vă permite să obtineți din partea noastră o confirmare a faptului că se prelucrează sau nu date personale care vă privesc și ce astfel de date prelucrăm.

Dreptul la rectificare

Acesta presupune dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea datelor cu caracter personal inexacte sau incomplete care vă privesc sau completarea acestora, atunci când acestea sunt incomplete, fără întârzieri nejustificate din partea noastră.

Dreptul la ștergerea datelor (dreptul de a fi uitat)

Acesta presupune dreptul de a solicita ștergerea datelor cu caracter personal care vă privesc, fără întârzieri nejustificate. Dreptul de a solicita ștergerea datelor va fi aplicabil în anumite circumstanțe, precum ar fi: (i) când datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; (ii) datele dumneavoastră au fost prelucrate ilegal.

Dreptul la restricționarea prelucrării

Acesta presupune dreptul de a solicita și de a obține restricționarea prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc, în anumite circumstanțe, precum: (i) atunci când dumneavoastră contestați exactitatea datelor, pe perioada ce ne-ar permite verificarea exactității acelor date; (ii) datele dumneavoastră au fost prelucrate ilegal, iar dumneavoastră vă opuneți ștergerii acestora, solicitând restricționarea utilizării lor.

Dreptul la opoziție

Acesta presupune că, în orice moment, aveți dreptul de a vă opune, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor cu caracter personal în anumite circumstante, precum: (i) atunci când prelucrarea a fost efectuată în interesul nostru legitim sau (ii) când prelucrarea are drept scop marketing-ul direct, inclusiv creării de profiluri pe bază respectivelor dispoziții.

Dreptul la portabilitate

Acesta presupune dreptul dumneavoastră de a primi datele cu caracter personal care vă privesc şi pe care ni  le-ați furnizat , într-un format structurat, utilizat în mod curent şi care poate fi citit automat şi transmis ulterior către alt operator, dacă este fezabil din punct de vedere tehnic, în cazul în care:

 

    1. prelucrarea se bazează pe consimţământ în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau

al articolului 9 alineatul (2) litera (a) sau pe un contract în temeiul articolului 6 alineatul (1)

litera (b); şi

    1. prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.

 

Pe baza unei cereri scrise, datate şi semnate, expediate pe adresa marketing@expur.ro, vă puteţi exercita drepturile menționate mai sus.

5.2  Drepturile referitoare la comunicările de marketing

Aveți următoarele drepturi referitoare la primirea comunicărilor relevante de marketing:

  • Să urmați instrucțiunile referitoare la dreptul de opțiune asupra comunicărilor de marketing;
  • În situația în care dețineți un cont pe Website, aveți posibilitatea să editați opțiunile dumneavoastră în secțiunea aferentă editării contului.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că există posibilitatea ca în cazul în care ați optat să nu mai primiți comunicări de marketing, să primiți totuși comunicări administrative din partea Expur, precum confirmări sau notificări legate de activitățile referitoare la contul dumneavoastră (de ex. schimbarea parolei).

6. Tehnologie de tracking – cum și de ce este folosită?

Expur face uz de tehnologii de urmarire ("Cookies", " google analytics", pentru a aduna anumite informații, cum ar fi tipul de browser și sistemul de operare, pagina de trimitere, navigarea prin Website, domeniul de ISP etc., în scopul îmbunătățirii utilizării și funcționalității Website-ului nostru și pentru a înțelege mai bine modul în care vizitatorii utilizează Website-ul nostru, precum și instrumentele și serviciile oferite. Tehnologiile de urmărire ne ajută să ne adaptăm Website-ul la nevoile dumneavoastră personale.

Cookies

Folosim Cookies pentru a îmbunătăți utilizarea și funcționalitatea Website-ului nostru și pentru a înțelege mai bine modul în care vizitatorii utilizează Website-ul nostru, precum și instrumentele și serviciile oferite. Stocarea de Cookies pe calculatorul dumneavoastră oferă o modalitate ușoară și convenabilă pentru noi de a personaliza sau a îmbunătăți experiența dumneavoastră pe Website-ul nostru și de a vă face urmatoarea vizită mai plăcută.

Dacă doriți să aflați mai multe despre Politica de Cookie-uri a Expur și drepturile dumneavoastră corelative, vă rugăm să vizitați Politica de Cookies a Expur (denumită în continuare “Politica de Cookies” și care face parte integrantă din Termenii și Condițiile Generale ale Expur prezentate pe Website).

Fișierele Jurnal - google analytics

Noi (sau o terță parte în numele nostru) putem colecta informații în formă de fișiere jurnal care înregistrează activitatea Website-ului și adună informații statistice despre obiceiurile de navigare ale utilizatorilor. Aceste intrări sunt generate anonim, și ne ajută să adunăm (printre altele): (i) tipul de utilizator de browser și sistemul de operare, (ii) informații despre sesiunea unui utilizator (cum ar fi URL-ul de pe care a venit, data și ora când a vizitat Website-ul, pagini de pe Website-ul nostru pe care le-a vizitat și pentru cât timp), și (iii) alte date similare de navigație sau click-stream. Noi folosim, de asemenea, informații capturate în fișierul jurnal pentru studiile noastre interne de marketing și demografice, astfel încât să putem îmbunătăți în mod constant și să putem personaliza serviciile online pe care vi le oferim. Fișierele jurnal sunt utilizate numai intern, și nu sunt asociate cu niciun anumit utilizator.

7. Siguranța și stocarea datelor cu caracter personal

Expur ia toate măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru a proteja. Expur poate reține informațiile cu caracter personal pe care dumneavoastră ni le trimiteți prin intermediul acestei pagini de web într-o bază de date, cum ar fi baza de date cu clienți. Datele dumneavoastră personale vor fi păstrate de către Expur doar pe perioada cât acestea sunt folosite pentru a vă putea răspunde întrebărilor sau rezolvării anumitor situații sau pentru a aduce îmbunătățiri și servicii noi, supunându-ne cerințelor legale și legislației în vigoare.  De regulă, datele dumneavoastră cu caracter personal  nu mai sunt  stocate dacă nu mai aveți cont pe Website-ul nostru.  În anumite situații, dacă legislația sau interesul legitim o impun vom stoca datele dumneavoastră și după momentul închiderii contului, conform legislației în vigoare.

 

Cum ne puteti contacta?

Dacă aveți întrebări, reclamații, sau comentarii cu privire la această Politică de Confidențialitate sau la practicile noastre de colectare a informațiilor, vă rugăm să ne contactati folosind secțiunea de Contact din cadrul Website-ului Expur.