Spaghete toscane cu pui

4 portii

45 min

medie

Pastele sunt o bază versatilă care te ajută să creezi tot felul de rețete delicioase, cu gusturi foarte diferite. Astăzi Bunica îți propune o rețetă inspirată de aromele Toscanei, simplu de gătit pentru prânz când lucrezi de acasă sau ca cină, atunci când vrei să-ți inviți și copiii să te ajute. Iese atât de delicios că toți cei dragi vor mai vrea o porție.

Ingrediente

  • 350 g spaghete
  • 1 lingură de Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • 1 kg de piept de pui dezosat
  • 6 felii de bacon
  • 2 căței de usturoi
  • 400 g roșii tocate
  • 90 g baby spanac
  • 120 ml smântână de gătit
  • 35 g parmezan răzuit
  • busuioc pentru decor
  • sare și piper după gust

Cum se prepară?

  1. Într-o oală mare, pune apa la fiert cu puțină sare și gătește spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge pastele și păstrează o ceașcă (aproximativ 120 ml) din apă în care au fiert.
  2. Pune uleiul la încins în tigaie la foc mediu și prăjește pieptul de pui asezonat cu sare și piper, pe ambele părți, până ce se rumenește frumos, aproximativ 8 minute pe fiecare parte. Lasă-l să se răcească 10 minute și taie-l în felii subțiri.
  3. În aceeași tigaie, prăjește baconul timp de 8 minute, până devine crocant. Lasă-l la scurs pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie și apoi toacă-l mărunt.
  4. Golește jumătatea din grăsimea din tigaie. Adaugă usturoiul, roșiile și spanacul și sotează-le timp de 2 minute. Asezonează cu sare și piper, apoi adaugă smântâna, parmezanul și apa de la paste. Lasă la foc mediu timp de 5 minute.
  5. Adaugă spaghetele, puiul și baconul și amestecă. Dacă vrei ca sosul să aibă o consistență mai lichidă, mai adaugă puțin apă de la paste.
  6. Gata! Decorează cu busuioc verde și bucură-te de o bunătate!

Alte articole

Orez cu urzici
Lasagna clasică
Quesadilla de pui