Quesadilla de pui

4 portii

50 min

mica

Un mic dejun consistent, un prânz bun pe care îl poți lua și la pachet sau o cină perfectă pentru seara de film. Bunica te invită la un deliciu colorat, ușor picant și simplu de preparat: quesadilla de pui. E o rețetă inspirată de bucătăria mexicană, dar pe care o poți adapta în funcție de gusturi și de ce ai prin bucătărie. Iată cât e de ușoară.

Ingrediente

  • 500 g de piept de pui dezosat, tăiat fâșii
  • 4 linguri Untdelemn de la Bunica îmbogățit cu vitamina D
  • 2 ardei grași, tăiați fâșii
  • o jumătate de linguriță de chili
  • o jumătate de linguriță de oregano
  • o jumătate de linguriță de chimion
  • 1 ceapă, tăiată subțire
  • 4 foi de tortilla
  • 400 g de brânză cheddar răzuită
  • 1 avocado copt, tăiat cubulețe
  • sare și piper, după gust
  • smântână, pentru servire

Cum se prepară?

  1. Într-o cratiță încăpătoare, pune 2 linguri de ulei, ardeiul și jumătate de ceapă, sare și piper și călește la foc mediu timp de 5 minute. Apoi transferă pe o farfurie.
  2. Pune în cratiță 2 linguri de ulei, asezonează puiul cu sare, piper și restul de condimente și prepară-l la foc mediu timp de aproximativ 8 minute, amestecând din când în când, până devine auriu. Apoi transferă pe o farfurie.  
  3. Așază o foaie de tortilla în cratiță și pune brânză, pui, ardei călit cu ceapă, câteva bucăți de avocado și ceapă pe jumătate de tortilla. Împăturește tortilla și rumenește-o pe ambele părți.

Savurează cu smântână și verdețuri presărate deasupra.

Alte articole

Orez cu urzici
Lasagna clasică
Spaghete toscane cu pui