Lasagna clasică

6 porții

70 min

medie

Lasagna nu are nevoie de introducere. Rețeta italiană e deja clasică, dar mereu fantastică. Sosul bolognese, bechamel-ul cremos, pastele al dente și crusta aurie de parmezan creează o explozie de gusturi. Bunica te ajută să o prepari la tine acasă, pas cu pas.

Ingrediente

  • 1 cățel de usturoi pisat
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 2 morcovi tocați mărunt
  • 500 g carne de vită tocată
  • 800 g pulpă de roșii
  • 2 lingurițe de oregano
  • 50 g unt
  • 40 g făină
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 1/4 linguriță de nucșoară
  • 150 g foi de lasagna
  • 60 g parmezan
  • sare și piper, după gust

Cum se prepară?

  1. Într-o cratiță încăpătoare, încinge uleiul și călește ceapa, morcovul și usturoiul timp de 3-4 minute. Adaugă carnea tocată și amestecă folosind o spatulă de lemn până se rumenește uniform. Apoi, adaugă pulpa de roșii, sare și piper, după gust, acoperă cu un capac și lasă la foc mediu pentru aproximativ 15-30 de minute. La final, adaugă oregano și amestecă.
  2. Preîncălzește cuptorul la 200 °C. Pentru sosul bechamel, topește untul într-o cratiță mică cu fund dublu, dă focul la mic, adaugă făina și amestecă în continuu cu telul 2-3 minute sau până începe să facă bule. Treptat, încorporează laptele fierbinte fără să te oprești din amestecat, apoi mai lasă-l la foc mediu pentru 5-8 minute continuînd să amesteci. Opreşte focul si condimentează cu nucșoară, sare și piper, după gust.
  3. Unge o tavă cu ulei și pune mai întâi un strat subțire de sos bechamel. Apoi așază foile de lasagna, un strat de ragu bolognese și iar sos bechamel. Continuă să repeți straturile în această ordine până termini ingredientele. Ultimul strat este cel de bechamel.
  4. Rade parmezan deasupra și pune tava la cuptor pentru 30-40 de minute sau până când stratul de deasupra devine auriu.

Gata! Ai obținut o lasagna delicioasă și decadentă cu straturi generoase de gust. Sfat: poți rade parmezan și între straturi, nu doar deasupra.

Alte articole

Varză dulce călită
Mâncare de praz cu măsline
Mazăre cu piept de pui