Articole
Decoreaza masa de Paste
Ai planificat deja meniul de Paște, lista de cumpărături e gata, dar cum vei pune...[mai mult]
Rețete
Orez cu urzici
Găsim urzici proaspete doar o dată pe an, așa că Bunica te invită să le...[mai mult]
Rețete
Pate de ciuperci
Delectează-te cu un pate vegetal dimineața, la prânz și seara. E simplu de preparat, ușor,...[mai mult]
Humus cu sfeclă
4 portii
50 min
mica
Un aperitiv plin de culoare și nutrienți, un mic dejun delicios, dar și un snack pentru serile de film sau pentru un meniu festiv. Bunica are o idee simplă și rapidă de a îmbunătăți rețeta clasică de humus: adaugă sfeclă pentru mai mult gust și culoare. E greu să reziști acestui humus roz, ușor dulceag, atât de apetisant.
Ingrediente
- 1 sfeclă medie, cu coajă
- 450 g năut
- 90 g pastă tahini
- 1 lingură Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 3 linguri zeamă lămâie
- 3 căței de usturoi, tăiați mărunt
- 1 linguriță sare
- 1/4 linguriță coriandru
- 1/4 linguriță chimion
- piper după gust
- câteva frunze de pătrunjel
- pită, lipie sau sticksuri legume pentru servire
Cum se prepară?
- Preîncălzește cuptorul la 210 °C. Spală sfecla, dar nu curăța coaja. Pune sfecla la cuptor într-un vas cu 120 ml de apă și acoperă cu un capac.
- Lasă sfecla la cuptor timp de 45 - 60 de minute până se înmoaie și furculița pătrunde ușor. După ce se răcește puțin, dar nu de tot, curăță coaja sub un jet de apă și apoi toacă sfecla grosier.
- Pune năutul scurs și spălat la fiert într-o cratiță cu apă la foc mediu timp de 20 de minute.
- Scurge și clătește năutul fiert. Pasează-l într-un blender 1-2 minute până obții un piure fin.
- Adaugă în blender sfecla, pasta tahini, uleiul, zeamă de lămâie, usturoi, coriandru, chimion, sare și piper. Mixează totul până obții o pastă cremoasă, apoi gustă pentru a vedea dacă mai e nevoie de vreun condiment.