Humus cu sfeclă

4 portii

50 min

mica

Un aperitiv plin de culoare și nutrienți, un mic dejun delicios, dar și un snack pentru serile de film sau pentru un meniu festiv. Bunica are o idee simplă și rapidă de a îmbunătăți rețeta clasică de humus: adaugă sfeclă pentru mai mult gust și culoare. E greu să reziști acestui humus roz, ușor dulceag, atât de apetisant.

Ingrediente

  • 1 sfeclă medie, cu coajă
  • 450 g năut
  • 90 g pastă tahini
  • 1 lingură Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 3 linguri zeamă lămâie
  • 3 căței de usturoi, tăiați mărunt
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță coriandru
  • 1/4 linguriță chimion
  • piper după gust
  • câteva frunze de pătrunjel
  • pită, lipie sau sticksuri legume pentru servire

Cum se prepară?

  1. Preîncălzește cuptorul la 210 °C. Spală sfecla, dar nu curăța coaja. Pune sfecla la cuptor într-un vas cu 120 ml de apă și acoperă cu un capac.
  2. Lasă sfecla la cuptor timp de 45 - 60 de minute până se înmoaie și furculița pătrunde ușor. După ce se răcește puțin, dar nu de tot, curăță coaja sub un jet de apă și apoi toacă sfecla grosier.
  3. Pune năutul scurs și spălat la fiert într-o cratiță cu apă la foc mediu timp de 20 de minute.
  4. Scurge și clătește năutul fiert. Pasează-l într-un blender 1-2 minute până obții un piure fin.
  5. Adaugă în blender sfecla, pasta tahini, uleiul, zeamă de lămâie, usturoi, coriandru, chimion, sare și piper. Mixează totul până obții o pastă cremoasă, apoi gustă pentru a vedea dacă mai e nevoie de vreun condiment.
Gata! Așază humusul într-un bol și ornează cu pătrunjel tocat.

Alte articole

Pate de ciuperci
Sarmale în foi de viță de post
Lipii cu ton si mozzarella