Lipii cu ton si mozzarella

4 portii

20 min

mică

N-ai prea mult timp la dispoziție, dar ai multă poftă. Bunica îți propune o rețetă simplă de lipii cu ton, mozzarella și alte ingrediente delicioase pe care le poți pregăti ca gustare sau masă principală, dimineața, la prânz sau seara. În plus, poți scoate din rețetă ingredientele pe care nu le ai la îndemână sau să adaugi alte legume și condimente care îți plac.

Ingrediente

  • 4 lipii mari
  • 350 g (2 cutii de conservă) de ton în suc propriu, scurs
  • 125 g de mozzarella răzuită
  • 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 1 avocado, tăiat cubulețe
  • 1 ardei roșu, tăiat cubulețe
  • 1 ceapă tocată
  • 2 castraveți murați, tocați mărunt
  • pătrunjel tocat, după gust
  • 1 linguriță praf de chilli
  • 1 linguriță boia afumată
  • Sare şi piper proaspăt măcinat, după gust

Cum se prepară?

  1. Amestecă toate ingredientele pentru umplutură într-un bol încăpător.
  2. Împarte compoziția în 4 și pune-o în centrul fiecărei lipii.
  3. Împăturește partea de jos și de sus a lipiei peste umplutură și apoi ruleaz-o strâns.
  4. Încinge o tigaie grill la foc mediu și rumenește fiecare lipie pe ambele părți, presând ușor cu ajutorul unei spatule.

Gata! Poți savura alături de sosul sau dressing-ul tău preferat: maioneză, dressing de iaurt grecesc și verdețuri proaspete sau sos picant.

Alte articole

Pate de ciuperci
Sarmale în foi de viță de post
Humus cu sfeclă