Rețete
Mâncare de dovlecei
Mâncarea de dovlecei este una dintre acele rețete care aduc gustul copilăriei și prospețimea verii...[mai mult]


Rețete
Pizza cu legume de vară
Vara e sezonul ideal pentru legume proaspete și aromate, iar această pizza le pune în...[mai mult]


Articole
Cum să-ți menții sănătatea mintală în perioadele aglomerate
Când viața devine haotică, iar sarcinile se adună una după alta, este ușor să neglijezi...[mai mult]


Paste cu sos pesto

Este extrem de simplu să faci paste cu sos pesto. Secretul care face diferența este în sosul pesto.
Ingrediente:
- 300 g frunze proaspete de busuioc
- 1 cățel de usturoi
- 35 g semințe de pin
- 65 g parmezan ras
- 6 linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3
- un vârf de cuțit de sare
- un vârf de cuțit de piper
- 300 g paste după preferință
- 2 lingurițe de sare pentru paste
- parmezan ras pentru a servi
Cum prepari?
- Spală frunzele de busuioc, curăță și spală cățelul de usturoi.
- Pune în blender busuiocul, semințele de pin, 65 g parmezan, usturoiul, uleiul, sarea și piperul. Mixează până se formează o pastă omogenă.
- Într-o oală pune apă la fiert, împreună cu 2 lingurițe de sare.
- Când apa începe să fiarbă, pune pastele și urmează instrucțiunile de fierbere de pe ambalaj.
- Ia pastele de pe foc, scurge-le de apă, apoi adaugă sosul pesto și amestecă.
- La final, presară o ploaie de parmezan peste fiecare porție de paste.