Paste cu sos pesto

Este extrem de simplu să faci paste cu sos pesto. Secretul care face diferența este în sosul pesto.

Ingrediente:

  • 300 g frunze proaspete de busuioc
  • 1 cățel de usturoi
  • 35 g semințe de pin
  • 65 g parmezan ras
  • 6 linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • un vârf de cuțit de sare
  • un vârf de cuțit de piper
  • 300 g paste după preferință
  • 2 lingurițe de sare pentru paste
  • parmezan ras pentru a servi

Cum prepari?

  1. Spală frunzele de busuioc, curăță și spală cățelul de usturoi.
  2. Pune în blender busuiocul, semințele de pin, 65 g parmezan, usturoiul, uleiul, sarea și piperul. Mixează până se formează o pastă omogenă.
  3. Într-o oală pune apă la fiert, împreună cu 2 lingurițe de sare.
  4. Când apa începe să fiarbă, pune pastele și urmează instrucțiunile de fierbere de pe ambalaj.
  5. Ia pastele de pe foc, scurge-le de apă, apoi adaugă sosul pesto și amestecă.
  6. La final, presară o ploaie de parmezan peste fiecare porție de paste.
După gust, simte-te liberă să înlocuiești frunzele verzi sau semințele din pesto, dar păstrează cantitățile. În loc de busuioc poți folosi pătrunjel, rucola sau orice frunze verzi îți plac mai mult, la fel cum poți înlocui semințele de pin cu nuci caju. Joacă-te și bucură-te de gustul bogat de paste cu sos pesto!

Alte articole

Chec din banane cu afine
Pui cu broccoli și morcovi la tigaie
Tartă cu spanac