Obiceiuri sănătoase care ajută și mediul

Mai bine pentru mediu, mai bine și pentru tine. Iată ce simplu e să faci tranziția spre un stil de viață mai sănătos și să ai mai multă grijă de natură, în același timp. Bunica îți propune câteva obiceiuri sănătoase, pe care să le integrezi în rutina ta de zi cu zi.

  • Optează pentru alimente organice, locale și fără OMG-uri. Adică, produse care sunt mai bune și pentru sănătatea ta, dar și pentru sănătatea solului și naturii.
  • Dacă stai la curte, plantează-ți propria grădină de ierburi și legume. Te poți bucura și de ingrediente cu mai mult gust, și de mai mult oxigen.
  • Nu arunca resturile de mâncare sau legumele care nu mai sunt la fel de proaspete ca la început. Congelează mâncarea pe care ai gătit-o în plus și folosește ingredientele rămase în frigider pentru a prepara o supă, un ghiveci de legume sau o prăjitură. Risipa alimentară e o problemă majoră de mediu.
  • Folosește toate componentele legumelor, de la rădăcină până la tulpină și toate părțile peștelui sau puiului. De exemplu, poți găti și frunzele verzi ale morcovilor sau poți congela capetele de pește sau părțile puiului care nu sunt potrivite pentru friptură și le poți folosi pentru borș sau supă.
  • Folosește transportul public, bicicleta sau mergi pe jos daca sunt distanțe mai mici. Așa poți fi mai prietenos cu mediul. E adevărat că mergi mai mult pe jos, dar activitatea fizică o să-ți facă bine.
  • Creează-ți propriile produse de curățat, pe bază de oțet, zeamă de lămâie și bicarbonat de sodiu pentru a curăța casa. Alternativa mai sănătoasă, fără chimicale și care nu poluează.
  • Optează pentru recipiente refolosibile din sticlă, pentru sacoșe din pânză, paie din bambus sau inox și ia cu tine săculeți refolosibili pentru fructe și legume când mergi la piață sau la supermarket.

 

Micile obiceiuri fac marile diferențe.

Alte articole

Cum să plantezi un copac
5 moduri de a economisi apa
Cum poți salva mobila veche