Chec din banane cu afine

Ți-e poftă de un desert dulce-acrișor lângă cafeaua de dimineață? Încearcă acest chec de banane cu afine, o prăjitură cu textură pufoasă și miros divin.

Ingrediente:

  • 240 g făină de grâu
  • o linguriță de praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 banane bine coapte
  • 200 g afine
  • 2 linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Îmbogățit cu Vitamina D

Cum prepari?

  1. Amestecă într-un bol ingredientele uscate: făina, praful de copt și sarea.
  2. Într-un alt bol mixează untul și zahărul până când capătă o textură pufoasă de culoare albă.
  3. Adaugă un ou în crema din unt și zahăr. După ce l-ai încorporat bine cu ajutorul mixerului, adaugă și al doilea ou împreună cu esența de vanilie, apoi mixează.
  4. Decojește bananele și pasează-le cu o furculiță sau mixează-le în blender până devin piure.
  5. Pune piureul de banane în crema de unt făcută anterior și amestecă ușor cu o spatulă.
  6. După ce ai încorporat tot piureul de banane, adaugă treptat câte o lingură de făină și amestecă după fiecare adaos de făină.
  7. Adaugă și afinele spălate în compoziție, apoi amestecă ușor.
  8. Preîncălzește cuptorul la 175°C, tapetează 2 tăvi de chec cu hârtie de copt, unge hârtia cu ulei, apoi toarnă câte jumătate din compoziție în fiecare tavă.
  9. Lasă la cuptor aproximativ 30 de minute. Cu o scobitoare verifică dacă s-a copt bine checul și mai lasă-l câteva minute dacă este nevoie.
Fiecare felie din acest chec îți va însenina ziua. Poftă bună!

Alte articole

Pui cu broccoli și morcovi la tigaie
Tartă cu spanac
Paste cu sos pesto