Articole
Decoreaza masa de Paste
Ai planificat deja meniul de Paște, lista de cumpărături e gata, dar cum vei pune...[mai mult]
Rețete
Orez cu urzici
Găsim urzici proaspete doar o dată pe an, așa că Bunica te invită să le...[mai mult]
Rețete
Pate de ciuperci
Delectează-te cu un pate vegetal dimineața, la prânz și seara. E simplu de preparat, ușor,...[mai mult]
Chec din banane cu afine
Ți-e poftă de un desert dulce-acrișor lângă cafeaua de dimineață? Încearcă acest chec de banane cu afine, o prăjitură cu textură pufoasă și miros divin.
Ingrediente:
- 240 g făină de grâu
- o linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță de sare
- 120 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 banane bine coapte
- 200 g afine
- 2 linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Îmbogățit cu Vitamina D
Cum prepari?
- Amestecă într-un bol ingredientele uscate: făina, praful de copt și sarea.
- Într-un alt bol mixează untul și zahărul până când capătă o textură pufoasă de culoare albă.
- Adaugă un ou în crema din unt și zahăr. După ce l-ai încorporat bine cu ajutorul mixerului, adaugă și al doilea ou împreună cu esența de vanilie, apoi mixează.
- Decojește bananele și pasează-le cu o furculiță sau mixează-le în blender până devin piure.
- Pune piureul de banane în crema de unt făcută anterior și amestecă ușor cu o spatulă.
- După ce ai încorporat tot piureul de banane, adaugă treptat câte o lingură de făină și amestecă după fiecare adaos de făină.
- Adaugă și afinele spălate în compoziție, apoi amestecă ușor.
- Preîncălzește cuptorul la 175°C, tapetează 2 tăvi de chec cu hârtie de copt, unge hârtia cu ulei, apoi toarnă câte jumătate din compoziție în fiecare tavă.
- Lasă la cuptor aproximativ 30 de minute. Cu o scobitoare verifică dacă s-a copt bine checul și mai lasă-l câteva minute dacă este nevoie.