Brioșe cu dovleac

12 porții

50 min

mică

  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 120 ml piure de dovleac
  • 80 ml Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 60 ml unt
  • 120 ml apă
  • 160 g făină
  • 3 lingurițe praf de copt
  • un vârf de sare
  • Pentru glazură:
  • 230 g cremă de brânză
  • 50 g zahăr pudră
  • 120 ml frișcă din smântână
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 12 nuci pecan

Ingrediente

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  2. Într-un bol încăpător amestecă ouăle, zahărul, piureul de dovleac, uleiul, untul și apa până obții o consistență omogenă.
  3. Într-un bol mai mic amestecă făina, praful de copt și sarea.
  4. Adaugă treptat ingredientele uscate peste cele umede, amestecând ușor.
  5. Așază foițele de copt în tava de brioșe și umple formele trei sferturi.
  6. Lasă-le la copt pentru aproximativ 20 de minute, până scobitoarea iese curată. Apoi lasă brioșele la răcit.
  7. Pentru glazură, mixează crema de brânză cu zahărul până se omogenizează, apoi adaugă frișca și vanilia și mixează la viteză mare până obții o cremă fină și pufoasă.
  8. Ornează brioșele cu glazură, folosind o pungă specială pentru decorare cu cap în formă de stea.

Decorează fiecare brioșă cu o nucă pecan și bucură-te de un desert cu gust fin, ca de cofetărie.

Alte articole

Fursecuri cu ciocolată
Poale-n brâu
Cornulețe cu nucă