Rețete
Mazăre cu piept de pui
O idee de prânz rapid și delicios, cu gust dulceag și aromă intensă de...[mai mult]
Rețete
Plăcintă cu carne
Bunica te invită să prepari o rețetă savuroasă, sățioasă, iubită de întreaga familie. O felie...[mai mult]
Articole
Stil de viață cu minimum de risipă: când să cumperi și când să împrumuți
biceiul de a împrumuta sau închiria în loc de a cumpăra este mai sustenabil pentru...[mai mult]
Brioșe cu dovleac
12 porții
50 min
mică
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- 120 ml piure de dovleac
- 80 ml Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 60 ml unt
- 120 ml apă
- 160 g făină
- 3 lingurițe praf de copt
- un vârf de sare
- Pentru glazură:
- 230 g cremă de brânză
- 50 g zahăr pudră
- 120 ml frișcă din smântână
- 1 linguriță extract de vanilie
- 12 nuci pecan
Ingrediente
- Preîncălzește cuptorul la 200°C.
- Într-un bol încăpător amestecă ouăle, zahărul, piureul de dovleac, uleiul, untul și apa până obții o consistență omogenă.
- Într-un bol mai mic amestecă făina, praful de copt și sarea.
- Adaugă treptat ingredientele uscate peste cele umede, amestecând ușor.
- Așază foițele de copt în tava de brioșe și umple formele trei sferturi.
- Lasă-le la copt pentru aproximativ 20 de minute, până scobitoarea iese curată. Apoi lasă brioșele la răcit.
- Pentru glazură, mixează crema de brânză cu zahărul până se omogenizează, apoi adaugă frișca și vanilia și mixează la viteză mare până obții o cremă fină și pufoasă.
- Ornează brioșele cu glazură, folosind o pungă specială pentru decorare cu cap în formă de stea.
Decorează fiecare brioșă cu o nucă pecan și bucură-te de un desert cu gust fin, ca de cofetărie.