Rețete
Ciorbă de potroace
Ciorba de potroace este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a fi servită după o...[mai mult]
Rețete
Zacuscă cu ghebe
Preparată cu ghebe, legume proaspete și arome autentice, această zacuscă este ideală pentru a fi...[mai mult]
Articole
Trucuri pentru congelarea eficientă a alimentelor
Congelarea alimentelor este o metodă excelentă de a păstra prospețimea și de a reduce risipa...[mai mult]
Poale-n brâu
9 portii
50 min
medie
E greu să aștepți cu răbdare când ai asemenea bunătăți în cuptor. Plăcintele poale-n brâu (sau brânzoaice aromate) sunt atât de bune încât le savurezi ca desert, gustare sau mic dejun. Mereu cauți un pretext să mai iei una. Bunica te invită să le prepari. E mai ușor decât crezi.
Ingrediente
Pentru aluat:
- Pentru aluat:
- 500 g făină
- 4 gălbenușuri
- 100 g smântână
- 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 20 g drojdie proaspătă
- 300 ml lapte
- 100 g zahăr
- jumătate de linguriță de sare
Pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci proaspătă
- 3 ouă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 lingurițe coajă de lămâie
- 2 lingurițe coajă de portocală
- 50 g stafide
- zahăr, după gust
Cum se prepară?
- Pentru a pregăti maiaua, amestecă într-un castron drojdia cu puțin lapte călduț, o linguriță de zahăr și 1 lingură de făină. Lasă amestecul să crească într-un loc călduț timp de aproximativ 10 minute.
- Într-un vas încăpător, freacă gălbenușurile cu zahărul și sarea. Adaugă maiaua, iar apoi, treptat, făina. Adaugă uleiul, frământă bine aluatul și lasă la dospit până se dublează.
- Pentru umplutură amestecă bine brânza cu zahărul, stafidele, coaja de lămâie și portocală și esența de vanilie.
- Întinde aluatul într-o foaie subțire, taie-o în pătrățele, umple cu brânză și împachetează colțurile spre interior, în formă de plic. Lipește bine colțurile în centru pentru a împiedica umplutura să iasă. Acoperă plăcintele cu un şervet şi lasă-le să se odihnească încă 10 minute.
- Într-o tavă de cuptor pune hârtie de copt şi aşază plăcintele pe care le ungi cu gălbenuș de ou. Coace-le timp de 30 de minute la 160 - 180°C.
Pudrează-le cu zahăr pudră și bucură-te de ele calde.