Rețete
Drob vegetal cu ciuperci și nuci
Drobul de post cu ciuperci și nuci este o alternativă delicioasă și hrănitoare la varianta...[mai mult]


Rețete
Păstrăv la cuptor cu usturoi verde și cartofi noi
Păstrăvul la cuptor este o alegere inspirată pentru o masă echilibrată și sănătoasă. Fraged, aromat...[mai mult]


Articole
10 trucuri ingenioase pentru a economisi timp în bucătărie
În ritmul alert al vieții de zi cu zi, fiecare minut contează, iar timpul petrecut...[mai mult]


Plăcintă cu carne

8 portii
50 min
medie
Bunica te invită să prepari o rețetă savuroasă, sățioasă, iubită de întreaga familie. O felie generoasă de plăcintă cu carne poate fi o masă în toată regula alături de o salată de frunze verzi, dar și pachețelul pentru birou sau pentru aventurile pe munte. Iată cum se prepară.
Ingrediente
Aluat
- 150 g făină
- jumătate de linguriță praf de copt
- jumătate de linguriță sare
- 6 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 4 linguri apă rece
Compoziție
- 1 lingură Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 450 g carne de vită tocată
- 1 ceapă medie tocată fin
- 100 ml apă sau supă concentrată de legume sau vită (stock)
- 2 linguri făină
- 2 linguri sos Worcestershire
- 1 lingură cimbru uscat
- 1 lingură pastă tomate
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare și piper proaspăt măcinat, după gust
Cum se prepară?
- Amestecă făina, uleiul, zahărul, sarea, praful de copt și apa într-un bol până obții aluatul.
- Împarte aluatul în 2 părți egale, învelește-l în folie alimentară și lasă-l în frigider timp de 3 până la 5 ore sau 30 de minute în congelator.
- Într-o cratiță încăpătoare, încinge uleiul la foc mediu. Adaugă carnea tocată, amestecând cu o lingură de lemn timp de 5 minute. Adaugă ceapa, amestecă și gătește compoziția până carnea nu mai este roz.
- Adaugă apa sau supa concentrată, fiartă în prealabil, sosul Worcestershire, zahărul, pasta de roșii, condimentele, sarea și piperul. Lasă pe foc încă 5 minute, amestecând ocazional și apoi oprește focul.
- Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Unge cu ulei o tavă rotundă de plăcintă.
- Pe o suprafață tapetată cu făină întinde cu sucitorul una dintre jumătățile de aluat pentru a obține o foaie pe măsura și forma tăvii.
- Tapetează tava cu foaia de aluat și așază umplutura de carne deasupra.
- Întinde și cealaltă foaie de aluat și așaz-o deasupra umpluturii, lipind cele două foi de aluat. Folosind o pensulă, unge aluatul de deasupra cu un gălbenuș de ou bătut.
- Lasă la cuptor timp de 30-40 de minute până capătă o crustă aurie. Lasă plăcinta să respire 15-20 de minute înainte de a o tăia.
Nimic nu se compară cu plăcinta de casă. Bucură-te de aroma delicioasă care se răspândește în toată casa și care îi cheamă pe toți la masă.