Rețete
Salată de pepene galben cu feta
Vara este momentul perfect pentru rețete simple, dar pline de savoare. Salata de pepene galben...[mai mult]


Rețete
Înghețată de casă cu căpșune și mentă
Nimic nu se compară cu o înghețată făcută în casă, mai ales când este preparată...[mai mult]


Articole
Idei creative pentru picnicuri în aer liber
Zilele însorite ne îndeamnă să ieșim din casă și să ne bucurăm de natură. Un...[mai mult]


Cornulețe cu nucă

50 porții
62 min
medie
Fragede și apetisante, perfecte pentru sărbători, aniversări sau… orice zi de joi. Cornulețele cu nucă sunt desertul copilăriei pentru mulți dintre noi, iar Bunica te învață cum să le pregătești acasă, fie că ai experiență în bucătărie sau ești la primul desert.
Ingrediente
- 40 ml lapte călduț
- 25 g drojdie proaspătă
- 12 g zahăr
- 500 g făină
- 150 g unt
- 50 ml ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 4 gălbenușuri de ou
- 80 g smântână
- 5 ml esență de vanilie
- 1,5 g sare
- 150 g zahăr pudră pentru decorare
- nucă
Cum se prepară?
- Amestecă bine drojdia și zahărul în laptele călduț și lasă recipientul deoparte timp de 10 minute, pentru activarea drojdiei.
- Într-un bol încăpător (poate fi bolul mixerului) adaugă untul tăiat cuburi și uleiul. Începe să mixezi adăugând făină treptat până ce amestecul arată ca niște firimituri de pâine.
- Adaugă și restul ingredientelor: laptele cu drojdia, smântâna, gălbenușurile, vanilia și sarea. Frământă aluatul folosind mâinile sau cu ajutorul unui cârling pentru aluat, dacă folosești un mixer cu bol.
- Modelează aluatul în formă de minge, fără să mai adaugi făină. Pune-l într-un castron, acoperă-l cu un prosop de bucătărie curat sau folie de plastic și lasă-l să se odihnească 30 de minute.
- După 30 de minute, taie aluatul în două și formează 2 mingii. Înfăinează blatul de lucru și întinde aluatul folosind un sucitor. Taie aluatul cu un cuțit în felii egale, triunghiulare, ca de pizza. Pune câte o jumătate de nucă la baza triunghiului și rulează pentru a forma cornulețul. Repetă procesul și pentru cealaltă jumătate de aluat.
- Pune cornulețele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, acoperă-le cu un prosop de bucătărie şi mai lasă-le la odihnit încă 10 minute. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 ͦC, timp de 10-12 minute, până când cornulețele devin aurii.
- Lasă cornulețele la răcit 10-15 minute și pudrează-le cu zahăr pudră.