Rețete
Curry cu năut
Curry-ul cu năut este o mâncare consistentă, plină de arome și foarte nutritivă. Această rețetă...[mai mult]
Rețete
Plăcinte cu varză
Plăcintele cu varză sunt un preparat tradițional îndrăgit de toți. Aceste plăcinte rustice, umplute cu...[mai mult]
Articole
Cum să îți menții energia ridicată pe parcursul zilei
Energia de care avem nevoie pentru a ne bucura de viață depinde de o combinație...[mai mult]
Cornulețe cu nucă
50 porții
62 min
medie
Fragede și apetisante, perfecte pentru sărbători, aniversări sau… orice zi de joi. Cornulețele cu nucă sunt desertul copilăriei pentru mulți dintre noi, iar Bunica te învață cum să le pregătești acasă, fie că ai experiență în bucătărie sau ești la primul desert.
Ingrediente
- 40 ml lapte călduț
- 25 g drojdie proaspătă
- 12 g zahăr
- 500 g făină
- 150 g unt
- 50 ml ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 4 gălbenușuri de ou
- 80 g smântână
- 5 ml esență de vanilie
- 1,5 g sare
- 150 g zahăr pudră pentru decorare
- nucă
Cum se prepară?
- Amestecă bine drojdia și zahărul în laptele călduț și lasă recipientul deoparte timp de 10 minute, pentru activarea drojdiei.
- Într-un bol încăpător (poate fi bolul mixerului) adaugă untul tăiat cuburi și uleiul. Începe să mixezi adăugând făină treptat până ce amestecul arată ca niște firimituri de pâine.
- Adaugă și restul ingredientelor: laptele cu drojdia, smântâna, gălbenușurile, vanilia și sarea. Frământă aluatul folosind mâinile sau cu ajutorul unui cârling pentru aluat, dacă folosești un mixer cu bol.
- Modelează aluatul în formă de minge, fără să mai adaugi făină. Pune-l într-un castron, acoperă-l cu un prosop de bucătărie curat sau folie de plastic și lasă-l să se odihnească 30 de minute.
- După 30 de minute, taie aluatul în două și formează 2 mingii. Înfăinează blatul de lucru și întinde aluatul folosind un sucitor. Taie aluatul cu un cuțit în felii egale, triunghiulare, ca de pizza. Pune câte o jumătate de nucă la baza triunghiului și rulează pentru a forma cornulețul. Repetă procesul și pentru cealaltă jumătate de aluat.
- Pune cornulețele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, acoperă-le cu un prosop de bucătărie şi mai lasă-le la odihnit încă 10 minute. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 ͦC, timp de 10-12 minute, până când cornulețele devin aurii.
- Lasă cornulețele la răcit 10-15 minute și pudrează-le cu zahăr pudră.