Fursecuri cu ciocolată

12 porții

50 min

mică

Când ai poftă de ceva dulce, prepară singură ceva delicios. Crocante la exterior, moi la interior, aceste fursecuri cu ciocolată vor răspândi un miros apetisant în toată casa. Bunica îți arată cât de simplu sunt de pregătit. 

Ingrediente

  • 100 ml Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 200 g zahăr brun
  • jumătate de linguriță de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță cafea instant
  • 1 ou mare la temperatura camerei
  • 1 gălbenuș de ou la temperatura camerei
  • 200 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 180 g fulgi de ciocolată
 

Cum se prepară?

  1. Într-un bol mare pune uleiul, zahărul, cafeaua, esența de vanilie și sarea si amestecă, folosind un tel, pana la omogenizare.
  2. Adaugă oul și gălbenușul de ou și amestecă bine până se omogenizează.
  3. Peste acest amestec, pune făina și bicarbonatul de sodiu şi, cu o spatulă, amestecă uşor doar până se încorporează făina.
  4. Adaugă fulgii de ciocolată și amestecă puțin fără să omogenizezi complet. Acoperă castronul cu folie alimentară şi lasă aluatul să se odihnească cel puțin jumătate de oră în frigider sau îl poți lăsa chiar peste noapte. 
  5. Cu o lingură, modelează biluțe în mâini şi așază-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, presară fulgi de ciocolată deasupra fursecurilor și dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 9-11 minute. 
  6. Lasă fursecurile să se răcească 5 minute și apoi transferă-le pe un grătar pentru a se răci complet.

Presară puțină sare grunjoasă deasupra fursecurilor și savurează cu un pahar de lapte sau la cafeaua de dimineață.

Alte articole

Poale-n brâu
Cornulețe cu nucă
Brioșe cu dovleac