Rețete
Mâncare de limbă cu măsline
Mâncarea de limbă cu măsline este o rețetă tradițională românească, plină de arome, apreciată pentru...[mai mult]
Rețete
Salată de icre
Salata de icre este un aperitiv clasic al bucătăriei românești, perfect pentru orice masă festivă,...[mai mult]
Articole
Beneficiile rădăcinoaselor
Printre cele mai cunoscute rădăcinoase se numără morcovii, cartofii, sfecla, păstârnacul și țelina. Aceste legume...[mai mult]
Mazăre cu piept de pui
4 portii
40 min
medie
O idee de prânz rapid și delicios, cu gust dulceag și aromă intensă de verdețuri. Mazăre cu piept de pui, o rețetă care conține un mix echilibrat de proteine și fibre. Bunica îți arată că e mai ușor de pregătit decât crezi.
Ingrediente
- 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 450 g piept de pui dezosat, tăiat cubulețe
- 1 ceapă mare tocată fin
- 1 morcov mare ras
- 450 g mazăre congelată sau proaspătă
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 linguri mărar uscat sau o legătură mică de mărar proaspăt
- 2 linguri pătrunjel uscat sau o legătură mică de pătrunjel proaspăt
- sare și piper după gust
Cum se prepară?
- Într-o cratiță încăpătoare, încinge uleiul la foc mediu și adaugă puiul. Amestecă până puiul se rumenește pe toate părțile.
- Adaugă ceapa tocată și soteaz-o până devin translucidă. Presară un praf de sare.
- Adaugă mazărea congelată și puțină apă. Nu acoperi complet cu apă.
- Lasă la foc mediu pentru aproximativ 15 minute.
- Adaugă pasta de tomate și verdețurile, dacă folosești verdețuri uscate, amestecă ușor și mai lasă pe foc 5 minute. Dacă folosești verdețuri proaspete, adaugă-le la final, după ce ai oprit focul.
Folosește mărar proaspăt pentru aroma inconfundabilă care completează perfect această rețetă. O bunătate!