Rețete
Salată de sparanghel cu roșii cherry
O salată fresh și ușor de preparat, ideală pentru zilele călduroase sau ca garnitură la...[mai mult]


Rețete
Saramură de pui cu roșii și ardei copți
Un preparat cu gust de vară și dor de grătar, saramura de pui cu roșii...[mai mult]


Articole
5 lucruri pe care ar trebui să le arunci din bucătărie
Bucătăria e inima casei, dar, uneori, și locul unde se adună lucruri inutile, expirate sau...[mai mult]


Mazăre cu piept de pui

4 portii
40 min
medie
O idee de prânz rapid și delicios, cu gust dulceag și aromă intensă de verdețuri. Mazăre cu piept de pui, o rețetă care conține un mix echilibrat de proteine și fibre. Bunica îți arată că e mai ușor de pregătit decât crezi.
Ingrediente
- 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 450 g piept de pui dezosat, tăiat cubulețe
- 1 ceapă mare tocată fin
- 1 morcov mare ras
- 450 g mazăre congelată sau proaspătă
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 linguri mărar uscat sau o legătură mică de mărar proaspăt
- 2 linguri pătrunjel uscat sau o legătură mică de pătrunjel proaspăt
- sare și piper după gust
Cum se prepară?
- Într-o cratiță încăpătoare, încinge uleiul la foc mediu și adaugă puiul. Amestecă până puiul se rumenește pe toate părțile.
- Adaugă ceapa tocată și soteaz-o până devin translucidă. Presară un praf de sare.
- Adaugă mazărea congelată și puțină apă. Nu acoperi complet cu apă.
- Lasă la foc mediu pentru aproximativ 15 minute.
- Adaugă pasta de tomate și verdețurile, dacă folosești verdețuri uscate, amestecă ușor și mai lasă pe foc 5 minute. Dacă folosești verdețuri proaspete, adaugă-le la final, după ce ai oprit focul.
Folosește mărar proaspăt pentru aroma inconfundabilă care completează perfect această rețetă. O bunătate!