Rețete
Salată de sparanghel cu roșii cherry
O salată fresh și ușor de preparat, ideală pentru zilele călduroase sau ca garnitură la...[mai mult]


Rețete
Saramură de pui cu roșii și ardei copți
Un preparat cu gust de vară și dor de grătar, saramura de pui cu roșii...[mai mult]


Articole
5 lucruri pe care ar trebui să le arunci din bucătărie
Bucătăria e inima casei, dar, uneori, și locul unde se adună lucruri inutile, expirate sau...[mai mult]


Păstrăv la cuptor cu usturoi verde și cartofi noi

2 porții
45 min
medie
Păstrăvul la cuptor este o alegere inspirată pentru o masă echilibrată și sănătoasă. Fraged, aromat și ușor de pregătit, acest preparat combină prospețimea peștelui cu savoarea usturoiului verde și a cartofilor noi copți. O rețetă simplă, perfectă pentru o cină relaxată în familie.
Ingrediente
- 2 păstrăvi întregi, curățați și eviscerați
- 500 g cartofi noi
- 3 fire de usturoi verde
- 2 linguri Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 50 g unt
- Zeama de la ½ lămâie
- Sare și piper, după gust
- ½ linguriță cimbru uscat
- ½ linguriță boia dulce
- Câteva fire de pătrunjel proaspăt (pentru decor)
Cum se prepară?
- Spală bine cartofii noi și, dacă sunt mici, lasă-i întregi. Dacă sunt mai mari, taie-i pe jumătate.
- Curăță usturoiul verde și toacă-l mărunt.
- Spală păstrăvii și tamponează-i cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de apă.
- Pune cartofii într-o tavă, stropește-i cu o lingură de ulei, presară sare, piper și cimbru, apoi amestecă bine.
- Dă-i la cuptorul preîncălzit la 200 °C timp de 15 minute, cât timp pregătești peștele.
- Freacă păstrăvii cu sare, piper și boia dulce.
- În interiorul fiecărui pește, pune câteva bucățele de unt, usturoi verde tocat și câteva picături de zeamă de lămâie.
- Așază păstrăvii peste cartofi, stropește-i cu restul de ulei și mai lasă totul la cuptor pentru încă 15-20 de minute, până când peștele este fraged și ușor rumenit.
- Scoate tava din cuptor, presară pătrunjel tocat deasupra și savurează păstrăvul alături de cartofi și o felie de lămâie.
O masă ușoară, dar plină de savoare. Poftă bună!