Beneficiile vitaminei D

Sedentarismul, alimentația neechilibrată și munca sau activitățile care ne împiedică să stăm mai mult timp în aer liber, nu permit organismului să își ia în mod natural porția necesară de vitamina D. Bunica petrece mult timp afară, în grădină, și știe cât este de importantă vitamina D pentru îndeplinirea unor funcții esențiale din organism. Astfel, am introdus-o în uleiul Untdelemn de la Bunica cu Vitamina D.

Rolul vitaminei D

În corp, vitamina D se găsește sub două forme: vitamina D2 și D3, cea din urmă fiind mult mai ușor metabolizată de organism. Vitamina D mai este cunoscută și sub denumirile informale de „vitamina soarelui” pentru că organismul o produce în mod natural în urma expunerii la soare sau „vitamina antirahitică” datorită rolului de absorbiție a calciului în lipsa căruia oasele se subțiază și se pot deforma. Un alt rol al vitaminei D este cel de absorbție a fosforului, care împreună cu calciul reprezintă principalele mineralele responsabile de menținerea în bună stare a sistemului osos. Totodată reduce inflamațiile și este considerat un antidepresiv natural. Pe lângă sistemul osos, vitamina D aduce beneficii și sistemelor muscular, imunitar, dar și proceselor cognitive.

Deficiența de vitamina D

Carența de vitamina D se resimte la nivelul întregului organism. Factorii care determină apariția ei sunt în principal alimentația neechilibrată și sedentarismul. Stresul influențează și el absorbția vitaminei D, încetinind procesul. Lipsa ei poate provoca iritabilitate și o stare de spirit de neliniște, lipsă de concentrare, oboseală, transpirație în exces. Fără suficientă vitamina D, corpul nu va putea absorbi calciul și fosforul, iar sistemul osos va avea de suferit, în unele cazuri ducând chiar la deformări ale oaselor.

Surse de vitamina D

Prin simpla expunere la soare, corpul produce această vitamină esențială. Totuși, mai ales în perioadele în care stai mai mult timp în casă, este important să reglezi nivelul ei prin alimentație. Include în mesele tale produse bogate în vitamina D și gătește cu Untdelemn de la Bunica cu vitamina D, un ulei creat special să îi ofere corpului tău ceea ce are nevoie. Găsești vitamina D și în: Uleiul Untdelemn de la Bunica cu Vitamina D este primul ulei îmbogățit cu vitamina D, aducând în alimentația ta o resursă necesară bunei funcționări a organismului. Acest ulei este ideal de folosit în preparate calde, deserturi, dar mai ales în salate. Bucură-te de gustul bun al bucatelor pregătite cu Untdelemn de la Bunica și de beneficiile nutriționale pe care ți le oferă.

Alte articole

Tipuri de yoga pentru a te conecta cu tine
Germenii, sănătate în miniatură
Activități fizice care ajută la întărirea oaselor