5 metode de a înlocui oul în rețete

Oul este ingredientul care leagă totul, el contribuie la gustul și la consistența aluatului. În perioadele de post, nu trebuie să renunți la anumite rețete doar pentru că acestea conțin ou. Bunica cunoaște câțiva substituenți pentru ou care vor face minuni în mâncare.

Piure de mere

Folosește 30 g piure de mere neîndulcit în loc de un ou. Îl poți amesteca și cu jumătate de linguriță de praf de copt pentru a fi sigură că efectul este mai aproape de cel al unui ou. Dacă ai doar piure de mere îndulcit, ține cont să reduci din cantitatea de zahăr adăugată în rețetă.

Banană

Banana e ca un ingredient minune în aluaturi. Poți face clătite americane pe baza unui aluat din banane. Pentru a înlocui un ou în rețete, folosește jumătate de banană făcută piure. Textura bananei leagă bine compoziția, iar datorită gustului dulce pe care îl are poți chiar să nu mai pui zahăr dacă te gândești să reduci zahărul din alimentație.

Semințe de in

Cine s-ar fi gândit, nu? Cum pot semințele de in să înlocuiască oul? Deși poate părea nefiresc, Bunica a încercat și funcționează! Amestecă o lingură de fulgi de semințe de in cu 3 linguri de apă și lasă la înmuiat până când semințele absorb toată apa. Folosește acest amestec pentru a înlocui un ou în rețetele tale. Dacă ai nevoie de mai multe ouă, crește cantitatea de apă și semințe de in, păstrând raportul dintre ele. De asemenea, poți folosi și semințe de chia în loc de semințe de in.

Ulei vegetal

Dacă ai nevoie de un singur ou în rețetă, folosește cu toată încrederea 30 g de ulei de floarea-soarelui. Dacă însă ai nevoie de mai multe ouă, alege una dintre celelalte metode menționate ca să nu riști ca preparatul să iasă prea uleios.

Apă, ulei și praf de copt

Un alt amestec pe care îl poți folosi pentru a substitui un ou este format din: Amestecă aceste ingrediente într-un bol și adaugă mixul în rețetă în loc de un ou. În funcție de numărul de ouă de care ai nevoie, crește și cantitățile din acest amestec.

Alte retete

Obiceiuri de vară - ce să îi oferi organismului în zilele toride și de ce