5 locuri secrete din țară, la mare altitudine

Câteodată ne dorim să evadăm din viața de zi cu zi, undeva unde nu am mai fost niciodată până acum. Vrem să plecăm într-o aventură, la mare depărtare de casă, dar nici prea departe. Vrem să vedem ceva inedit, neștiut de prea multă lume, dar să rămânem într-un spațiu oarecum familiar. Și pentru acele momente în care visăm cu ochii deschiși, iată 5 locuri mai puțin cunoscute de la noi din țară, numai bune pentru relaxare.

11.      Mica Mare Mediterană

Lacul care este cunoscut și sub numele de Laguna Albastră se află la mică depărtare de orașul Cluj, în comuna Aghiereșu. Deși nu este un lac natural, nuanța deschisă de albastru a apei te va surprinde. Pentru că a apărut pe locul de unde se extrăgea odinioară argila albă, apa pare nemaipomenit de cristalină.

22.      Stânci aduse la viață

Tot în apropiere de orașul Cluj se află rezervația naturală considerată a fi una dintre cele mai frumoase din România. Rezervația Grădina Zmeilor cuprinde un ansamblu de stânci neregulate, de culori diferite, care i-a inspirat pe localnici să născocească tot felul de povești despre ele. Fiecare stâncă are propria legendă, propriul nume și ai putea spune că fiecare a primit propria personalitate.

33.      Mai mult aer

Soveja este comuna din Munții Vrancei care se laudă cu cel mai ozonat aer din Europa – și pe bună dreptate. Gradul de împădurire a zonei este de 98,5%, iar frumusețea peisajului dominat de brazi înalți, păduri de pin și de mesteceni argintii reușește să-i vrăjească pe toți cei care vizitează zona.

44.      Morile de apă – punct de socializare

Incluse în patrimoniul mondial UNESCO, cele 22 de mori de apă de la Rudăria se află în județul Caraș-Severin, la mică distanță de Cascada Bigăr. Localnicii încă folosesc morile pentru a măcina cereale sau, pur și simplu, ca loc de întâlnire și de socializare.

55.      Țara tuberozelor

Așa se intitulează satul Hoghilag din județul Sibiu, locul plin de farmec săsesc în care are loc Festivalul Tuberozelor, și unde localnicii folosesc florile pentru parfumuri sau rețete speciale. Casele sunt ordonate de-a lungul străzii principale și păstrează vie atmosfera de odinioară, datorită bisericii fortificate.

Nu trebuie să fugi departe atunci când simți nevoia de locuri noi și neștiute. Aceste destinații (mai mult sau mai puțin) secrete din România au tot ce ai nevoie: spectaculos, natură și povești.

Alte articole

Idei de cadouri DIY
Locuri mai puțin cunoscute de pe litoralul românesc
Plante aromatice pentru apartament