Plante aromatice pentru apartament

Pandemia ne-a învățat să ne împrietenim cu casa noastră. În câteva luni am devenit brutari, muzicieni, pictori sau chiar grădinari, toate într-un singur apartament.  Astăzi vorbim despre grădinărit. Și despre gătit.

Plantele aromatice de apartament nu sunt doar surse de aer curat ci și viitoare ingrediente pentru rețete sănătoase. Indiferent de condiții, cu un pic de grijă și atenție îți poți crea o grădină îmbietoare chiar la tine pe balcon. Ce să plantezi? Ai de ales între sute de soiuri.

Rozmarin

O plantă care crește ușor, cât timp îi oferi lumină solară. Dacă nu poate primi cel puțin 6-8 ore de lumină naturală, așaz-o sub o lampă cu bec fluorescent. Te va răsplăti cu un gust unic.

Cimbru

Cunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare, cimbrul tratează tusea, gâtul înțepenit, durerea de stomac și multe altele. Cimbrul crește ușor și rapid în sol uscat, cu multă lumină solară, fie că stă într-o grădină sau într-un ghiveci.

Busuioc

Cunoaștem cu toții aroma sa intensă. Dar pe lângă gătit, se folosește și ca odorizant de casă sau ca repelent pentru insecte. Ai nevoie doar de lumină și aer proaspăt ca să te asiguri că semințele vor da rod.

Pătrunjel

Preferatul tuturor și pe bună dreptate: pătrunjelul e bogat în vitamine care întăresc sistemul imunitar, infuzează salatele și mâncărurile cu o aromă unică și pe deasupra, combate și respirația urât mirositoare. Îl poți crește și într-un pahar de plastic cu pământ, cât timp îl uzi de 3 ori pe săptămână și îi oferi lumină naturală.

E mai simplu decât credem să ne înconjurăm de natură. E nevoie doar de puțină grijă și atenție ca să îți creezi propria grădină pe pervaz. 

Alte articole

Locuri mai puțin cunoscute de pe litoralul românesc
5 locuri secrete din țară, la mare altitudine
Povestea luminițelor de Crăciun