Locuri mai puțin cunoscute de pe litoralul românesc

Litoralul românesc ascunde multe comori, din Mamaia și până în Vama Veche. Stațiunile care privesc marea de-a lungul țărmului păstrează încă un aer nostalgic și multe bijuterii arhitecturale ale secolului XX. Dacă știi cum să privești, chiar și vechile hoteluri te vor surprinde.

Bunica îți împărtășește câteva locuri bune de explorat cu familia sau prietenii, într-o călătorie de o zi cu mașina.

 

Plaja 23 August

 

În apropierea Costineștiului se află un mic loc insolit pentru cei care caută liniștea. Tot acolo se află și o cherhana, unde pescarii aduc pește proaspăt în fiecare dimineață.

 

Golful Francezului

 

Tot lângă Costinești se află și un golf îngust, la care ajungi coborând niște trepte aflate în capătul unei mici întinderi. Intrarea este abruptă, dar apa e foarte limpede. Cei pasionați de scufundări campează des aici, departe de agitația unei stațiuni.

 

Plaja Tuzla

 

Cea mai accesibilă plajă sălbatică de pe litoral, plaja din Tuzla se află la aproximativ 2 km de localitate. Reperul după care te poți ghida ca să ajungi la marginea mării este farul din Tuzla. În ultimii ani, plaja a fost preluată parțial de facilități private, însă, dacă îți propui un weekend în sălbăticie, încă poți găsi aici o oază de liniște.

 

Eforie Nord

 

Stațiunile de pe litoral sunt împânzite de construcții moderniste admirabile, dar lăsate, din păcate, în ruină. Cu toate acestea, încă le poți admira. Când începi o plimbare prin Eforie Nord, ia-ți câteva momente pentru a admira Restaurantul Perla Mării, Restaurantul Neon, Băile Reci 1 și 2 și multe alte opere arhitecturale inspirate de arhitecți precum Le Corbusier sau grupul Bauhaus.

Alte articole

Idei de cadouri DIY
5 locuri secrete din țară, la mare altitudine
Plante aromatice pentru apartament