Rețete
Cheesecake cu limetă și blat de biscuiți
Un desert cremos, răcoritor și ușor de preparat, perfect pentru zilele când ai poftă de...[mai mult]


Rețete
Frittata cu leurdă și brânză de capră
O rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru un mic dejun savuros sau un prânz rapid....[mai mult]


Articole
Sfaturi pentru îngrijirea tocătoarelor
Tocătoarele sunt un element esențial în orice bucătărie, fie că sunt din lemn, plastic sau...[mai mult]


Varză dulce călită

6 porții
70 min
mică
Un deliciu și în post, dar și în orice altă zi. Ușor de preparat și iarna, și vara. Varza dulce călită e mereu o idee bună. În plus, se integrează perfect într-un stil alimentar echilibrat și e simplu de preparat. Iată de ce ai nevoie.
Ingrediente
- 1 varză albă medie, tocată mărunt
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 1 ardei kapia, tocat mărunt
- 100 g pastă de tomate
- 5 linguri Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță boia dulce
- sare și piper negru boabe, după gust
- 1 frunză de dafin
- opțional, 1-2 lingurițe de mărar proaspăt tocat
Cum se prepară?
- Într-o cratiță încăpătoare, pune uleiul la încins la foc mediu. Apoi călește ceapa și ardeiul 5 minute, până se înmoaie.
- Adaugă varza și amestecă continuu 2-3 minute, cu o lingură de lemn, până pierde din volum.
- Adaugă 4-5 linguri de apă fierbinte, acoperă cratița cu capac și lasă la foc mic.
- După 10-15 minute, adaugă pasta de tomate, condimentele și amestecă bine.
- Călește varza timp de încă 30 de minute, verificând din când în când dacă mai are nevoie de apă pentru a nu se lipi de cratiță.
- Dacă folosești mărar proaspăt, adaugă-l la final, după ce ai oprit focul.
Varza călită e delicioasă și rece și caldă, dar mai ales atunci când o savurezi cu mămăliguță.