Varză dulce călită

6 porții

70 min

mică

Un deliciu și în post, dar și în orice altă zi. Ușor de preparat și iarna, și vara. Varza dulce călită e mereu o idee bună. În plus, se integrează perfect într-un stil alimentar echilibrat și e simplu de preparat. Iată de ce ai nevoie.
 

Ingrediente

  • 1 varză albă medie, tocată mărunt
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 1 ardei kapia, tocat mărunt
  • 100 g pastă de tomate
  • 5 linguri Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță boia dulce
  • sare și piper negru boabe, după gust
  • 1 frunză de dafin
  • opțional, 1-2 lingurițe de mărar proaspăt tocat

Cum se prepară?

  1. Într-o cratiță încăpătoare, pune uleiul la încins la foc mediu. Apoi călește ceapa și ardeiul 5 minute, până se înmoaie.
  2. Adaugă varza și amestecă continuu 2-3 minute, cu o lingură de lemn, până pierde din volum. 
  3. Adaugă 4-5 linguri de apă fierbinte, acoperă cratița cu capac și lasă la foc mic.
  4. După 10-15 minute, adaugă pasta de tomate, condimentele și amestecă bine. 
  5. Călește varza timp de încă 30 de minute, verificând din când în când dacă mai are nevoie de apă pentru a nu se lipi de cratiță. 
  6. Dacă folosești mărar proaspăt, adaugă-l la final, după ce ai oprit focul.
Varza călită e delicioasă și rece și caldă, dar mai ales atunci când o savurezi cu mămăliguță.

Alte articole

Păstrăv la cuptor cu usturoi verde și cartofi noi
Curry cu năut
Mâncare de limbă cu măsline