Rețete
Mâncare de dovlecei
Mâncarea de dovlecei este una dintre acele rețete care aduc gustul copilăriei și prospețimea verii...[mai mult]


Rețete
Pizza cu legume de vară
Vara e sezonul ideal pentru legume proaspete și aromate, iar această pizza le pune în...[mai mult]


Articole
Cum să-ți menții sănătatea mintală în perioadele aglomerate
Când viața devine haotică, iar sarcinile se adună una după alta, este ușor să neglijezi...[mai mult]


Tartă cu spanac

În fiecare primăvară, spanacul, urzica și ștevia sunt la mare căutare. Bogate în fier, aceste frunze verzi pot fi baza unor rețete delicioase. De pildă tarta cu spanac pe care ți-o propunem astăzi. O poți încerca și cu alte frunze verzi în loc de spanac.
Ingrediente:
- 300 g făină de grâu
- o linguriță de praf de copt
- o linguriță de sare
- 200 g unt
- 3 ouă
- 500 g spanac
- 2 linguri de ulei Untdelemn de la Bunica cu Omega 3
- un praf de sare și piper
- 300 g brânză feta
- 100 g semințe de floarea-soarelui
Cum prepari?
- Într-un bol încăpător amestecă făina, praful de copt, sarea.
- Adaugă untul tăiat cubulețe și un ou bătut în prealabil.
- Frământă până se îmbină bine ingredientele, iar aluatul este dens, cu o textură fină.
- Împachetează aluatul în folie alimentară de plastic și lasă-l să se odihnească la frigider pentru 30 de minute.
- Între timp, pregătește umplutura.
- Alege spanacul, spală-l și călește-l în tigaie cu 2 linguri de ulei, sare și piper până se înmoaie, iar sucul lăsat de frunze se evaporă.
- Într-un bol amestecă spanacul, brânza feta rasă mare, un ou bătut și semințele de floarea-soarelui.
- Acum poți scoate aluatul de la frigider. Taie o bucată mică și las-o deoparte. Cu ea vom orna tarta mai târziu. Restul de aluat întinde-l bine pe o suprafață înfăinată.
- Tapetează o tavă de tartă cu hârtie de copt unsă cu unt.
- Foaia de aluat aranjeaz-o în tava de tartă. Cu o furculiță înțeapă aluatul pentru a nu se umfla și pentru a nu face cocoloașe.
- Adaugă în tavă și umplutura de spanac.
- Întinde și cealaltă bucată de aluat pe blatul înfăinat, tai-o în 6 fâșii late de aproximativ 3-4 cm. Mai întâi aranjează peste tartă 3 dintre fâșiile de aluat, paralele între ele, apoi, peste ele, aranjează-le și pe celelalte 3 astfel încât să fie intersectate și să se formeze pătrate.
- Bate și ultimul ou rămas, iar cu o pensulă înmuiată în ou unge tarta pe deasupra.
- Pune tarta în cuptorul preîncălzit la 160°C pentru 40 de minute.