Pui cu broccoli și morcovi la tigaie

Astăzi Bunica îți propune o rețetă rapidă și sățioasă pentru felul principal de la cină: pui cu broccoli și morcovi la tigaie. A descoperit recent calitățile nutritive ale broccoliului, iar de atunci îl adaugă mai des în rețete.

Ingrediente:

  • 300 g piept de pui
  • 3 linguri ulei Untdelemn de la Bunica pentru Prăjit
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper
  • 1/2 linguriță ghimbir ras
  • 1 broccoli
  • 3 morcovi medii
  • 3 căței de usturoi
  • 100 ml sos de soia

Cum prepari?

  1. Taie pieptul de pui în cubulețe și condimentează-l cu sare, piper și ghimbir. Lasă-l 15-30 de minute la frigider pentru a se pătrunde cu aceste arome.
  2. Încinge o lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare și prăjește la foc mic pieptul de pui.
  3. Amestecă și prăjește puiul până se rumenește pe toate părțile și este bine pătruns.
  4. Între timp, spală broccoliul și taie floretele. Folosește și tulpina de broccoli. Curăț-o și tai-o în cubulețe.
  5. Curăță și spală morcovii, usturoiul, apoi taie legumele în felii.
  6. Puiul prăjit scoate-l din tigaie și lasă-l deoparte într-o farfurie acoperită.
  7. În tigaia în care ai pregătit pieptul de pui pune și restul de ulei și adaugă broccoliul, morcovul, sosul de soia și usturoiul.
  8. Amestecă totul, pune capacul și lasă la înăbușit 3 minute.
  9. Pune peste legume și puiul gătit anterior. Acoperă din nou tigaia cu un capac și lasă la foc mic încă 5 minute. Morcovul și broccoliul vor avea o textură crocantă. Dacă dorești să fie mai moi ține legumele mai mult timp în tigaie înainte de a adăuga puiul.
Poți presăra semințe de susan pe deasupra. Poftă mare!

Alte articole

Chec din banane cu afine
Tartă cu spanac
Paste cu sos pesto