Rețete
Tort cu fistic
Aluat pufos, cu aromă bogată de fistic, plus cremă fină și delicioasă, adică un desert...[mai mult]


Rețete
Clătite de cartof cu ceapă verde
Puține preparate reușesc să fie potrivite și pentru micul dejun, și pentru prânz sau cină,...[mai mult]


Articole
Alternative eco la soluțiile de curățenie
Conform EPA (U.S. Environmental Protection Agency), unele substanțe care se regăsesc în cele mai comune...[mai mult]


Pui cu broccoli și morcovi la tigaie

Astăzi Bunica îți propune o rețetă rapidă și sățioasă pentru felul principal de la cină: pui cu broccoli și morcovi la tigaie. A descoperit recent calitățile nutritive ale broccoliului, iar de atunci îl adaugă mai des în rețete.
Ingrediente:
- 300 g piept de pui
- 3 linguri ulei Untdelemn de la Bunica pentru Prăjit
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper
- 1/2 linguriță ghimbir ras
- 1 broccoli
- 3 morcovi medii
- 3 căței de usturoi
- 100 ml sos de soia
Cum prepari?
- Taie pieptul de pui în cubulețe și condimentează-l cu sare, piper și ghimbir. Lasă-l 15-30 de minute la frigider pentru a se pătrunde cu aceste arome.
- Încinge o lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare și prăjește la foc mic pieptul de pui.
- Amestecă și prăjește puiul până se rumenește pe toate părțile și este bine pătruns.
- Între timp, spală broccoliul și taie floretele. Folosește și tulpina de broccoli. Curăț-o și tai-o în cubulețe.
- Curăță și spală morcovii, usturoiul, apoi taie legumele în felii.
- Puiul prăjit scoate-l din tigaie și lasă-l deoparte într-o farfurie acoperită.
- În tigaia în care ai pregătit pieptul de pui pune și restul de ulei și adaugă broccoliul, morcovul, sosul de soia și usturoiul.
- Amestecă totul, pune capacul și lasă la înăbușit 3 minute.
- Pune peste legume și puiul gătit anterior. Acoperă din nou tigaia cu un capac și lasă la foc mic încă 5 minute. Morcovul și broccoliul vor avea o textură crocantă. Dacă dorești să fie mai moi ține legumele mai mult timp în tigaie înainte de a adăuga puiul.