Tartă cu fructe de pădure

10 porții

80 min

medie

Cele mai minunate deserturi sunt cele care fac întreaga casă să miroasă îmbietor. Poftește la o tartă cu aluat crocant și savuros și umplutură dulce-acrișoară de fructe de pădure. Ce culoare, ce aromă, un deliciu! Bunica te poftește să îl prepari și te invită să îl împarți cu cei dragi. 
 

Ingrediente

Aluat

  • 100 g alune de pădure coapte și măcinate
  • 300 g făină albă
  • jumătate linguriță scorțișoară
  • jumătate de linguriță praf de copt
  • 120 ml Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • Coaja rasă de la o lămâie netratată
  • 75 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 lingură zeamă de lămâie
Umplutură
  • 500 g fructe de pădure congelate
  • 4 linguri gem fructe de pădure
  • 2 linguri amidon de porumb
  • zahăr pudră pentru decorare
 

Cum se prepară?

  1. Pune alunele de pădure, făina, praful de copt, scorțișoara, coaja de lămâie și zahărul într-un mixer și amestecă-le bine. Adaugă apoi gălbenușul, uleiul, zeama de lămâie și 5 linguri de apă călduță și amestecă până obții un aluat consistent.
  2. Frământă ușor aluatul și împarte-l în două bile, una puțin mai mare decât cealaltă.
  3. Întinde bila mare într-o foaie subțire, așaz-o într-o tavă rotundă de tarte, taie surplusul și las-o la frigider timp de o oră.
  4. Încorporează surplusul de aluat în cea de-a doua bilă și las-o la frigider timp de o oră. 
  5. Pune fructele de pădure și gemul într-un vas încăpător și lasă-le la decongelat timp de o oră. 
  6. După, strecoară zeama pe care au lăsat-o și pune-o într-o cratiță împreună cu făina de porumb și 2 linguri de apă. Las la fiert pe foc mic, amestecând constant până ce compoziția se îngroașă. Apoi adaugă și fructele, amestecă și mai lasă 2-3 minute pe foc.
  7. Încălzește cuptorul la 190°C.
  8. Pune fructele de pădure peste aluat. Întinde și cealaltă jumătate de aluat și taie-o în 10 fâșii egale de aproximativ 1,25 cm lățime. Așază-le peste fructe, lipind capetele de aluatul de pe margini, sub formă de grilaj. 
  9. Lasă la cuptor timp de 30-35 de minute sau până ce aluatul se rumenește. Lasă tarta la răcit înainte de a o scoate din tavă. 
Pudrează puțin zahăr deasupra și bucură-te de un desert irezistibil.  

Alte articole

Fursecuri cu ciocolată
Poale-n brâu
Cornulețe cu nucă