Rețete
Ciorbă de potroace
Ciorba de potroace este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a fi servită după o...[mai mult]
Rețete
Zacuscă cu ghebe
Preparată cu ghebe, legume proaspete și arome autentice, această zacuscă este ideală pentru a fi...[mai mult]
Articole
Trucuri pentru congelarea eficientă a alimentelor
Congelarea alimentelor este o metodă excelentă de a păstra prospețimea și de a reduce risipa...[mai mult]
Tartă cu fructe de pădure
10 porții
80 min
medie
Cele mai minunate deserturi sunt cele care fac întreaga casă să miroasă îmbietor. Poftește la o tartă cu aluat crocant și savuros și umplutură dulce-acrișoară de fructe de pădure. Ce culoare, ce aromă, un deliciu! Bunica te poftește să îl prepari și te invită să îl împarți cu cei dragi.
Ingrediente
Aluat
- 100 g alune de pădure coapte și măcinate
- 300 g făină albă
- jumătate linguriță scorțișoară
- jumătate de linguriță praf de copt
- 120 ml Untdelemn de la Bunica Omega 3
- Coaja rasă de la o lămâie netratată
- 75 g zahăr pudră
- 1 gălbenuș de ou
- 1 lingură zeamă de lămâie
Umplutură
- 500 g fructe de pădure congelate
- 4 linguri gem fructe de pădure
- 2 linguri amidon de porumb
- zahăr pudră pentru decorare
Cum se prepară?
- Pune alunele de pădure, făina, praful de copt, scorțișoara, coaja de lămâie și zahărul într-un mixer și amestecă-le bine. Adaugă apoi gălbenușul, uleiul, zeama de lămâie și 5 linguri de apă călduță și amestecă până obții un aluat consistent.
- Frământă ușor aluatul și împarte-l în două bile, una puțin mai mare decât cealaltă.
- Întinde bila mare într-o foaie subțire, așaz-o într-o tavă rotundă de tarte, taie surplusul și las-o la frigider timp de o oră.
- Încorporează surplusul de aluat în cea de-a doua bilă și las-o la frigider timp de o oră.
- Pune fructele de pădure și gemul într-un vas încăpător și lasă-le la decongelat timp de o oră.
- După, strecoară zeama pe care au lăsat-o și pune-o într-o cratiță împreună cu făina de porumb și 2 linguri de apă. Las la fiert pe foc mic, amestecând constant până ce compoziția se îngroașă. Apoi adaugă și fructele, amestecă și mai lasă 2-3 minute pe foc.
- Încălzește cuptorul la 190°C.
- Pune fructele de pădure peste aluat. Întinde și cealaltă jumătate de aluat și taie-o în 10 fâșii egale de aproximativ 1,25 cm lățime. Așază-le peste fructe, lipind capetele de aluatul de pe margini, sub formă de grilaj.
- Lasă la cuptor timp de 30-35 de minute sau până ce aluatul se rumenește. Lasă tarta la răcit înainte de a o scoate din tavă.
Pudrează puțin zahăr deasupra și bucură-te de un desert irezistibil.