Rețete
Pandișpan cu caise
Sezonul cald este aici. Și cum altfel să ne bucurăm de el, dacă nu jucându-ne...[mai mult]


Articole
Tipuri de yoga pentru a te conecta cu tine
Yoga echilibrează mintea și aduce corpul în starea lui naturală. Nu sunt vorbe-n vânt, ci...[mai mult]


Articole
Cum să îți petreci timpul liber cât mai verde
Mediul înconjurător și siguranța tuturor ar trebui să fie o preocupare integrată în viața de...[mai mult]


Supă de pui cu ciuperci

30 min
ușor
Un fel de mâncare bogat în proteine vegetale și animale, supa de pui cu ciuperci e hrănitoare, aromată și savuroasă. Mai ales dacă o prepari după rețeta Bunicii. În plus, e gata mai repede decât crezi. Iată de ce ai nevoie:
Ingrediente
- 500 g piept de pui
- 300 g ciuperci proaspete
- 4 linguri Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 1/2 ceapă, tăiată cubulețe
- 3 căței de usturoi tocați mărunt
- 1/2 linguriță piper negru măcinat
- 1/4 linguriță cimbru uscat
- 1/4 linguriță oregano uscat
- 4 căni stock de pui sau apă fiartă
- 1/2 cană smântână
Opțional:
- 2 linguri de făină
- O mână de pătrunjel tocat
- 1 chili tăiat felii
Cum se prepară?
- Curăță ciupercile și taie-le felii, apoi pune-le deoparte.
- Încinge o oală la foc mediu, adaugă uleiul și sotează ceapa și usturoiul până devin aurii.
- Adaugă pieptul de pui, tăiat cubulețe și gătește-l timp de aproximativ 2 minute. Adaugă sare, piper, cimbru, oregano și ciupercile.
- Amestecă totul și lasă pe foc până când ciupercile se înmoaie. Opțional, poți adăuga puțină făină.
- Adaugă apă sau supă fiartă. Amestecă totul și lasă la foc mic timp de 20 minute sau până când puiul e gătit. După ce a fiert puiul, la final, oprește focul și adaugă smântâna.
- Mai pune sare și piper după gust și presară pătrunjel proaspăt si, opțional, felii de chili. Savurează cu pâine prăjită.