Supă de mazăre

4 portii

40 min

mică

Nu e nevoie să petreci ore în bucătărie ca să prepari un prânz surprinzător de delicios. Gustul ușor dulceag de mazăre se completează perfect cu aroma delicioasă și textura crocantă a baconului. Bunica te invită să încerci o rețetă ușoară, dar sățioasă, gata rapid.

Ingrediente

  • 600 g mazăre verde proaspătă
  • 2 cartofi
  • 50 g șuncă pancetta sau bacon
  • 2 căței de usturoi
  • 1 litru apă
  • 2 cepe
  • 125 ml smântână de gătit
  • 4 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • sare și piper, după gust
  • ardei iute mărunțit, opțional

Cum se prepară?

  1. Taie șunca mărunt si prăjeşte-o în tigaie sau la cuptor până devine crocantă. Las-o deoparte.
  2. Pune uleiul într-o cratiță încăpătoare și călește usturoiul și cepele tocate mărunt.
  3. Adaugă cartofii tăiați cubulețe, apa (fiartă în prealabil), pune capacul și lasă la fiert 15 minute.
  4. Adaugă mazărea și lasă totul la foc mic încă 5 minute.
  5. Pasează supa în blender sau cu un mixer de mână.
  6. Pune piureul obținut înapoi în cratiță, adaugă smântâna de gătit, sarea, piperul, ardeiul iute și lasă la fiert 5 minute.
  7. Presară pancetta crocantă deasupra.

Gata! Poți savura supa cu pâine prăjită, dar și simplă. Presară deasupra mentă proaspătă tocată, germeni de mazăre sau alte microplante.

Alte articole

Ciorbă rădăuțeană
Supă cremă de conopidă
Gazpacho de roșii