Rețete
Supă cremă de porumb
Cu o textură fină și o dulceață naturală, supa cremă de porumb este ușor de...[mai mult]
Rețete
Salată de toamna cu varza de Bruxelles
Toamna aduce cu ea o bogăție de arome și culori care pot fi integrate perfect...[mai mult]
Articole
Organizează inteligent bucătăria
Bucătăria este inima casei, un spațiu unde ne petrecem mult timp gătind, mâncând și socializând....[mai mult]
Supă de mazăre
4 portii
40 min
mică
Nu e nevoie să petreci ore în bucătărie ca să prepari un prânz surprinzător de delicios. Gustul ușor dulceag de mazăre se completează perfect cu aroma delicioasă și textura crocantă a baconului. Bunica te invită să încerci o rețetă ușoară, dar sățioasă, gata rapid.
Ingrediente
- 600 g mazăre verde proaspătă
- 2 cartofi
- 50 g șuncă pancetta sau bacon
- 2 căței de usturoi
- 1 litru apă
- 2 cepe
- 125 ml smântână de gătit
- 4 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- sare și piper, după gust
- ardei iute mărunțit, opțional
Cum se prepară?
- Taie șunca mărunt si prăjeşte-o în tigaie sau la cuptor până devine crocantă. Las-o deoparte.
- Pune uleiul într-o cratiță încăpătoare și călește usturoiul și cepele tocate mărunt.
- Adaugă cartofii tăiați cubulețe, apa (fiartă în prealabil), pune capacul și lasă la fiert 15 minute.
- Adaugă mazărea și lasă totul la foc mic încă 5 minute.
- Pasează supa în blender sau cu un mixer de mână.
- Pune piureul obținut înapoi în cratiță, adaugă smântâna de gătit, sarea, piperul, ardeiul iute și lasă la fiert 5 minute.
- Presară pancetta crocantă deasupra.
Gata! Poți savura supa cu pâine prăjită, dar și simplă. Presară deasupra mentă proaspătă tocată, germeni de mazăre sau alte microplante.