Rețete
Salată de pepene galben cu feta
Vara este momentul perfect pentru rețete simple, dar pline de savoare. Salata de pepene galben...[mai mult]


Rețete
Înghețată de casă cu căpșune și mentă
Nimic nu se compară cu o înghețată făcută în casă, mai ales când este preparată...[mai mult]


Articole
Idei creative pentru picnicuri în aer liber
Zilele însorite ne îndeamnă să ieșim din casă și să ne bucurăm de natură. Un...[mai mult]


Supă de mazăre

4 portii
40 min
mică
Nu e nevoie să petreci ore în bucătărie ca să prepari un prânz surprinzător de delicios. Gustul ușor dulceag de mazăre se completează perfect cu aroma delicioasă și textura crocantă a baconului. Bunica te invită să încerci o rețetă ușoară, dar sățioasă, gata rapid.
Ingrediente
- 600 g mazăre verde proaspătă
- 2 cartofi
- 50 g șuncă pancetta sau bacon
- 2 căței de usturoi
- 1 litru apă
- 2 cepe
- 125 ml smântână de gătit
- 4 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- sare și piper, după gust
- ardei iute mărunțit, opțional
Cum se prepară?
- Taie șunca mărunt si prăjeşte-o în tigaie sau la cuptor până devine crocantă. Las-o deoparte.
- Pune uleiul într-o cratiță încăpătoare și călește usturoiul și cepele tocate mărunt.
- Adaugă cartofii tăiați cubulețe, apa (fiartă în prealabil), pune capacul și lasă la fiert 15 minute.
- Adaugă mazărea și lasă totul la foc mic încă 5 minute.
- Pasează supa în blender sau cu un mixer de mână.
- Pune piureul obținut înapoi în cratiță, adaugă smântâna de gătit, sarea, piperul, ardeiul iute și lasă la fiert 5 minute.
- Presară pancetta crocantă deasupra.
Gata! Poți savura supa cu pâine prăjită, dar și simplă. Presară deasupra mentă proaspătă tocată, germeni de mazăre sau alte microplante.