Rețete
Ciorbă de potroace
Ciorba de potroace este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a fi servită după o...[mai mult]
Rețete
Zacuscă cu ghebe
Preparată cu ghebe, legume proaspete și arome autentice, această zacuscă este ideală pentru a fi...[mai mult]
Articole
Trucuri pentru congelarea eficientă a alimentelor
Congelarea alimentelor este o metodă excelentă de a păstra prospețimea și de a reduce risipa...[mai mult]
Supă cremă de conopidă
4-6 Porții
40min
mică
Bunica are pentru tine o rețetă de supă care îți va merge la suflet. Bună în orice anotimp, supa cremoasă de conopidă e și consistentă, și delicioasă. Îți ține și de foame, dar îți potolește și pofta de ceva bun. Se prepară ușor, se mănâncă rapid.
Ingrediente
- 1 conopidă mare (aproximativ 1,5 kg), tăiată în florete
- 4 crenguțe de cimbru
- 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 1 cățel de usturoi, pisat
- 1 tulpină de țelină, tocată mărunt
- 750-850 ml supă de oase, strecurată
- 100 ml smântână de gătit
- o legătură de pătrunjel, tocat mărunt
- sare și piper, după gust
Cum se prepară?
- Preîncălzește cuptorul la 200 °C.
- Pune floretele de conopidă într-o cratiță încăpătoare cu o lingură de ulei, sare și crenguțele de cimbru și rumenește-le timp de 15 minute până ce devin aurii. Scoate cratița din cuptor, aruncă cimbrul şi lasă conopida la răcit intr.-un alt vas.
- Sotează tulpina de țelină cu ceapa și o lingură de ulei în cratiță timp de 10 minute până se înmoaie. Adaugă usturoiul și conopida. Păstrează câteva florete pentru decor. Adaugă supa de oase, fiartă în prealabil, sare şi piper după gust, și lasă la fiert timp de 10 minute.
- Opreşte focul si pune totul într-un blender alături de smântână și pasează până obții o consistență fină.
Decorează supa de conopidă cu pătrunjel, floretele de conopidă păstrate și crutoane.