Supă cremă de cartofi cu praz

45-50 min

ușor

Ploaia și frigul de afară ne fac să ne simțim ușor nostalgici. Ne amintim cu drag de zilele reci de toamnă, în care bunica ne gătea supe calde, minunate, din legume magice. În amintirea acelor momente, Bunica te invită să încerci rețeta de supă cremă de cartofi cu praz, pe care o poți adapta foarte ușor pentru perioada postului.

Ingrediente

  • 4 linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • Partea albă de la 2 fire de praz, tăiată rondele
  • Un cățel de usturoi dat prin răzătoare
  • 2 cartofi albi, curățați și tăiați cubulețe
  • 500-700 ml supă de legume sau de pui
  • 200 ml smântână lichidă
  • 2-3 foi de dafin
  • Cimbru uscat
  • Sare și piper

Cum se prepară?

  1. Călește prazul împreună cu usturoiul dat prin răzătoare în cele 4 linguri de ulei, până când prazul devine moale.
  2. Adaugă cartofii și amestecă timp de 2-3 minute continuu, la foc mare.
  3. Stinge totul cu supa fierbinte de pui sau de legume.
  4. Adaugă și cimbrul uscat împreună cu foile de dafin.
  5. Lasă legumele să fiarbă preț de 20-25 de minute.
  6. Îndepărtează foile de dafin.
  7. Cu ajutorul unui blender, pasează legumele. Poți să folosești si o strecurătoare pentru o supă cremă fină.
  8. Adaugă și smântâna lichidă și continuă să amesteci cu blenderul, până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
  9. Potrivește de sare și piper, după gust.
  10. Dă supa printr-un ultim clocot mic.

O poți decora cu pătrunjel proaspăt și o poți savura cu crutoane. Iar dacă dorești să o prepari în perioada postului, înlocuiește smântâna cu lapte de cocos. Poftă bună!

Alte articole

Orez cu urzici
Lasagna clasică
Quesadilla de pui