Stir-fry de pui cu ghimbir

4 porții

30 min

ușor

Pieptul de pui e fad doar dacă nu știi ce să faci cu el. Bunica are însă o rețetă de pui la tigaie care iese aromat și caramelizat, un pic picant și super savuros. Ghimbirul, usturoiul și sosul de soia pun în valoare gustul puiului în acest mix asiatic de arome. Te încumeți să-l încerci?

Ingrediente

  • 450 g piept de pui, tăiat fâșii
  • aproximativ 2 cm dintr-o rădăcină de ghimbir, tăiată fâșii foarte subțiri
  • 3 linguri de Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 70 ml sos de soia
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 6 căței de usturoi, tăiați feliuțe
  • 1 lingură de zahăr
  • 2-3 lingurițe de pastă de chilli, dacă preferi picant
  • 1 ceapă roșie medie, tăiată julien
  • 400 g varză bok choy
  • 20 g de alune
  • busuioc proaspăt, după gust
  • sare și piper, după gust

Cum se prepară?

  1. Într-un bol amestecă ghimbirul, soia, oțetul, usturoiul, zahărul, uleiul și pasta de chilli. Pune deoparte aproximativ 20 g din această marinadă.
  2. Folosește restul de cantitate pentru a marina puiul între 15 minute și 4 ore.
  3. Pune o tigaie încăpătoare de fontă sau inox (cu capac) pe foc mare. Pune o linguriță de ulei și jumătate din pui în tigaie. Gătește puiul între 2 și 3 minute pe fiecare parte, până se rumenește. Transferă pe o farfurie și lasă deoparte.
  4. Încălzește din nou o linguriță de ulei în tigaie și repetă procesul cu restul de pui.
  5.  
  6. Pune în tigaie restul de ulei și sotează ceapa aproximativ 2 minute până se caramelizează puțin. Pune tot puiul din nou în tigaie.
  7. Adaugă restul marinadei și 100 ml de apă. Ține pe foc mare încă un minut și apoi adaugă varza bok choy până se înmoaie.
  8. La final, garnisește cu alune și busuioc tocat și savurează alături de orez simplu, fiert.

Alte articole

Mazăre cu piept de pui
Orez cu urzici
Lasagna clasică