Sărățele de casă cu cașcaval

10 Porții

1 h 45 min

ușor

Rafturile magazinelor sunt pline de gustări dulci și sărate, covrigei, fursecuri sau biscuiți, dar cele mai bune sunt cele preparate acasă, din ingrediente simple, fără conservanți sau arome artificiale. Bunica te învăța o rețetă simplă și rapidă de sărățele cu cașcaval, bune atunci când aștepți invitați sau când vrei să ronțăi ceva crocant și delicios.

Ingrediente

  • 550 g de făină
  • 1/4 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe sare
  • 1/2 linguriță piper
  • 400 g de cașcaval maturat sau brânză cheddar rasă
  • 1/4 linguriță boia afumată
  • 200 ml Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • 1 galbenus de ou

Cum se prepară?

  1. Pune făina, praful de copt, sarea, piperul și boiaua în blender și mixează.
  2. Adaugă cașcavalul ras și mixează până când acesta se amestecă cu ingredientele uscate.
  3. Adaugă uleiul și mixează până se încorporează complet și ai obținut un aluat omogen.
  4. Învelește aluatul în folie alimentară și lasă-l la rece timp de o oră.
  5. Încălzește cuptorul la 210 °C.
  6. Împarte aluatul in două si întinde-l în două foi egale de aproximativ 5-6 mm și așază-le în tăvi întinse, acoperite cu hârtie de copt.
  7.  Taie aluatul în formă de sărățele cu ajutorul unui cuțit de pizza, unge-le cu gălbenuș de ou batut și, opțional, presară deasupra semințe.
  8. Lasă la copt timp de 10-12 minute sau până când marginile devin aurii.

Mic truc: poți presăra semințe de in, mac, susan sau chimen deasupra aluatului înainte de a-l pune la cuptor, pentru un aspect apetisant.

Descarcă PDF

Alte articole

Pate de ciuperci
Sarmale în foi de viță de post
Humus cu sfeclă