Tort cu fistic
Aluat pufos, cu aromă bogată de fistic, plus cremă fină și delicioasă, adică un desert...[mai mult]


Clătite de cartof cu ceapă verde
Puține preparate reușesc să fie potrivite și pentru micul dejun, și pentru prânz sau cină,...[mai mult]


Alternative eco la soluțiile de curățenie
Conform EPA (U.S. Environmental Protection Agency), unele substanțe care se regăsesc în cele mai comune...[mai mult]


Sărățele de casă cu cașcaval

10 Porții
1 h 45 min
ușor
Rafturile magazinelor sunt pline de gustări dulci și sărate, covrigei, fursecuri sau biscuiți, dar cele mai bune sunt cele preparate acasă, din ingrediente simple, fără conservanți sau arome artificiale. Bunica te învăța o rețetă simplă și rapidă de sărățele cu cașcaval, bune atunci când aștepți invitați sau când vrei să ronțăi ceva crocant și delicios.
Ingrediente
- 550 g de făină
- 1/4 linguriță praf de copt
- 2 lingurițe sare
- 1/2 linguriță piper
- 400 g de cașcaval maturat sau brânză cheddar rasă
- 1/4 linguriță boia afumată
- 200 ml Untdelemn de la Bunica Vitamina D
- 1 galbenus de ou
Cum se prepară?
- Pune făina, praful de copt, sarea, piperul și boiaua în blender și mixează.
- Adaugă cașcavalul ras și mixează până când acesta se amestecă cu ingredientele uscate.
- Adaugă uleiul și mixează până se încorporează complet și ai obținut un aluat omogen.
- Învelește aluatul în folie alimentară și lasă-l la rece timp de o oră.
- Încălzește cuptorul la 210 °C.
- Împarte aluatul in două si întinde-l în două foi egale de aproximativ 5-6 mm și așază-le în tăvi întinse, acoperite cu hârtie de copt.
- Taie aluatul în formă de sărățele cu ajutorul unui cuțit de pizza, unge-le cu gălbenuș de ou batut și, opțional, presară deasupra semințe.
- Lasă la copt timp de 10-12 minute sau până când marginile devin aurii.
Mic truc: poți presăra semințe de in, mac, susan sau chimen deasupra aluatului înainte de a-l pune la cuptor, pentru un aspect apetisant.
Descarcă PDF