Salată de sfeclă cu quinoa

4 portii

20 min

mică

Cine spune că salatele sunt plictisitoare nu a încercat rețeta Bunicii cu quinoa, sfeclă și un dressing aromat. E crocantă, revigorantă și plină de vitamine și fibre. Fiecare furculiță e o explozie de gusturi. Iată de ce ai nevoie.

Ingrediente

Pentru salată:
  • 85 g quinoa gătită conform instrucțiunilor de pe pachet
  • 155 g edamame congelate
  • 4 morcovi tăiați Julienne
  • 200 g sfeclă coaptă, tăiată cubulețe
  • 170 g baby spanac
  • 40 g fistic crud
  • 2 avocado tăiați cubulețe
 
Pentru dressing:
  • 3 linguri oțet de mere
  • 3 linguri suc de lime
  • 3 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 1 lingură mentă proaspătă, tocată mărunt
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriță muștar
  • sare și piper, după gust
 

Cum se prepară?

  1. Fierbe quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce e gata, amestecă cu o furculiță pentru a separa boabele și lasă-o să se răcească.
  2. Fierbe edamamele într-o cratiță timp de 5 minute. Scurge apa și lasă-le la răcit.
  3. Într-un castron încăpător, amestecă toate ingredientele salatei, în afară de avocado. Asigură-te că edamamele și quinoa s-au răcit complet, altfel spanacul se va înmuia și veșteji.
  4. Pregătește dressing-ul, amestecând toate ingredientele până se omogenizează. Poți folosi o furculiță sau un tel.
  5. Toarnă dressing-ul deasupra salatei și amestecă pentru a combina perfect aromele. La final, adaugă cubulețele de avocado și stoarce puțin suc de lime sau lămâie.

Simplu, nu? O poți lua la pachet pentru prânzul de la birou sau o poți pregăti oricând ai poftă de o cină ușoară, dar plină de savoare.

Alte articole

Salată de pui pentru sezonul rece
Salată de (bon) ton
Salată de leurdă