Salată de pui pentru sezonul rece

3 porții

40 minute

mică

Fie că ne bucurăm de sucul lor delicios sau le consumăm ca atare, portocalele au făcut mereu parte din peisajul zilelor reci. Dar acest fruct versatil nu e doar un desert revigorant, ci poate da gust și preparatelor sărate. Bunica s-a gândit să ofere portocalei o nouă întrebuințare: o folosește pentru a scoate din anonimat o salată simplă cu pui. Iată rețeta!

Ingrediente

  • 500 g piept de pui, tăiat cubulețe
  • 4-5 linguri ulei Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • Crutoane
  • 3 roșii
  • 1 salată verde
  • 100 g parmezan ras
  • ½ de lămâie
  • 1 portocală
  • Busuioc uscat, după gust
  • Oregano uscat, după gust
  • Piper, după gust
  • Sare, după gust

Cum se prepară?

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 ⁰C.
  2. Unge pieptul de pui cu 2 linguri de ulei. Adaugă sare și piper, după gust.
  3. Pune puiul în tavă și lasă-l la rumenit în cuptor timp de 30 de minute, până când devine auriu.
  4. Între timp, pregătește sosul salatei. Amestecă lichidele: sucul de portocală, cel de lămâie și uleiul rămas.
  5. Roșiile se feliază și se amestecă cu frunzele de salată, spălate și tăiate.
    Lasă puiul la răcit și adaugă-l în salată.
  6. Ultimele detalii: adaugă crutoanele crocante, parmezanul și sosul. Amestecă bine!

Salata cu arome citrice este gata de savurat. Poftă bună!

Descarcă PDF

Alte articole

Salată de sfeclă cu quinoa
Salată de (bon) ton
Salată de leurdă