Salată de leurdă

Îmbogățește-ți meniul cu o salată proaspătă de sezon, nutritivă, ușoară și gustoasă.

Ingrediente:

Pentru salată:
  • 200 g frunze de leurdă
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 5 ridichii
  • 5 roșii cherry
  • 1 avocado
  • 1-2 ouă fierte
  • 50 g telemea de vacă
  • sare după gust
Pentru dressing:
  • 3 linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 linguriță semințe de susan
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper proaspăt zdrobit

Cum prepari?

  1. Spală bine toate legumele, apoi taie codițele ridichiilor.
  2. Adună leurda într-un buchet și taie frunzele de-a latul.
  3. Taie în 4 roșiile cherry și ridichiile, ouăle fierte și ceapa verde taie-le mărunt, iar telemeaua în cubulețe.
  4. Taie acovado în jumătate, îndepărtează sâmburele, iar miezul scoate-l cu ajutorul unei linguri. Taie jumătățile în felii sau în cubulețe, după cum preferi.
  5. Într-un bol încăpător pune toate ingredientele și amestecă ușor cu două linguri: leurda, ceapa, ridichiile, roșiile cherry, avocado-ul, ouăle, telemeaua.
  6. Pregătește dressing-ul amestecând într-un bol toate ingredientele: uleiul, oțetul, muștarul, semințele de susan, sarea și piperul.
  7. Presară dressing-ul peste salată, amestecă, gustă și mai asezonează cu puțină sare dacă mai dorești.
Bucură-te de gustul delicios al salatei de leurdă lângă un preparat pe bază de orez, quinoa, carne sau savureaz-o așa simplă. Poftă bună!

Alte articole

Salată de sfeclă cu quinoa
Salată de pui pentru sezonul rece
Salată de (bon) ton