Articole
Decoreaza masa de Paste
Ai planificat deja meniul de Paște, lista de cumpărături e gata, dar cum vei pune...[mai mult]
Rețete
Orez cu urzici
Găsim urzici proaspete doar o dată pe an, așa că Bunica te invită să le...[mai mult]
Rețete
Pate de ciuperci
Delectează-te cu un pate vegetal dimineața, la prânz și seara. E simplu de preparat, ușor,...[mai mult]
Salată de leurdă
Îmbogățește-ți meniul cu o salată proaspătă de sezon, nutritivă, ușoară și gustoasă.
Ingrediente:
Pentru salată:- 200 g frunze de leurdă
- 2-3 fire de ceapă verde
- 5 ridichii
- 5 roșii cherry
- 1 avocado
- 1-2 ouă fierte
- 50 g telemea de vacă
- sare după gust
- 3 linguri de ulei Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 2 linguri de oțet balsamic
- 1 linguriță de muștar
- 1 linguriță semințe de susan
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper proaspăt zdrobit
Cum prepari?
- Spală bine toate legumele, apoi taie codițele ridichiilor.
- Adună leurda într-un buchet și taie frunzele de-a latul.
- Taie în 4 roșiile cherry și ridichiile, ouăle fierte și ceapa verde taie-le mărunt, iar telemeaua în cubulețe.
- Taie acovado în jumătate, îndepărtează sâmburele, iar miezul scoate-l cu ajutorul unei linguri. Taie jumătățile în felii sau în cubulețe, după cum preferi.
- Într-un bol încăpător pune toate ingredientele și amestecă ușor cu două linguri: leurda, ceapa, ridichiile, roșiile cherry, avocado-ul, ouăle, telemeaua.
- Pregătește dressing-ul amestecând într-un bol toate ingredientele: uleiul, oțetul, muștarul, semințele de susan, sarea și piperul.
- Presară dressing-ul peste salată, amestecă, gustă și mai asezonează cu puțină sare dacă mai dorești.