Salată de crabi și porumb

Salata de crabi este o rețetă ușor de gătit și delicioasă, ce provine din bucătăria rusească.

Ingrediente:

Cum prepari?

  1. Fierbe 3 ouă, decojește-le, apoi taie-le în cubulețe.
  2. Curăță și spală ceapa, apoi tai-o mărunt. Ca să scapi de iuțeală și de ochi înlăcrimați, înainte de a o tăia las-o 10 minute în apă rece.
  3. Fierbe batoanele de crab, apoi taie-le în cubulețe de dimensiuni medii.
  4. Pentru maioneză, fierbe un ou și fărâmițează gălbenușul într-un bol. Amestecă-l apoi cu un gălbenuș crud, muștar, un praf de sare și omogenizează. Adaugă treptat uleiul, amestecând cu o lingură de lemn, încet, în aceeași direcție. Dacă dorești să obții mai multă maioneză, mai adaugă ulei și amestecă în continuare.
  5. Într-un bol încăpător amestecă ușor ouăle, ceapa, crabul, porumbul și maioneza.
  6. Asezonează cu sare și piper după gust.
Împarte salata în două porții și servește alături de cineva drag!

Alte articole

Salată de sfeclă cu quinoa
Salată de pui pentru sezonul rece
Salată de (bon) ton