Rapid: orez cu ou și legume

2 porții

30 min

ușor

Bunica știe că în spatele întrebării „Ce mâncăm rapid și bun?” stă mereu o rețetă simplă, cu puține ingrediente. Orezul fiert, ouăle proaspete și legumele tale preferate se întâlnesc în tigaie și se amestecă într-o delicioasă gustare cu iz asiatic. Ți-ai pregătit totul?

Ingrediente

  • 250 g orez cu bob lung Jamin sau Basmati
  • 400 ml apă
  • 150 g legume congelate, după preferință
  • 2 ouă medii
  • 1 ceapă verde, tocată mărunt
  • 3 linguri ulei Untdelemn de la Bunica pentru prăjit
  • 1 lingură sos de soia
  • Sare și piper după gust

Cum se prepară?

  1. Spală orezul de 2-3 ori, până când apa rămâne curată.
  2. Într-o oală, pune 400 ml apă, adaugă orezul și lasă-l să fiarbă la foc mediu, timp de 15 minute.
  3. Într-o tigaie wok, încinge uleiul, adaugă legumele congelate și călește-le timp de 5 minute, apoi pune-le într-un castron.
  4. Separat, bate ouăle într-un bol. Toarnă ouăle bătute în tigaie și amestecă bine până se mărunțesc.
  5. Când ouăle sunt aproape gata, adaugă orezul, legumele și sosul de soia. Continuă să amesteci totul pentru încă 1-2 minute.
  6. La final, adaugă sare și piper după gust.
  7. Scoate într-un castron mixul de orez, ou și legume și ornează-l cu ceapă verde.

Descarcă PDF

Alte articole

Borș de sfeclă roșie
Chefal la cuptor cu pătrunjel
Pui crocant cu piure de broccoli