Rețete
Sărățele de casă cu cașcaval
Rafturile magazinelor sunt pline de gustări dulci și sărate, covrigei, fursecuri sau biscuiți, dar cele...[mai mult]


Rețete
Fasole verde cu sos Harissa
Cel mai bun mod de a integra mai multe legume în alimentație e să le...[mai mult]


Articole
Cum putem face economie la energia electrică și la gaze
Situația socio-economică globală este în continuă schimbare, iar prețurile energiei electrice și ale gazelor naturale...[mai mult]


Rapid: orez cu ou și legume

2 porții
30 min
ușor
Bunica știe că în spatele întrebării „Ce mâncăm rapid și bun?” stă mereu o rețetă simplă, cu puține ingrediente. Orezul fiert, ouăle proaspete și legumele tale preferate se întâlnesc în tigaie și se amestecă într-o delicioasă gustare cu iz asiatic. Ți-ai pregătit totul?
Ingrediente
- 250 g orez cu bob lung Jamin sau Basmati
- 400 ml apă
- 150 g legume congelate, după preferință
- 2 ouă medii
- 1 ceapă verde, tocată mărunt
- 3 linguri ulei Untdelemn de la Bunica pentru prăjit
- 1 lingură sos de soia
- Sare și piper după gust
Cum se prepară?
- Spală orezul de 2-3 ori, până când apa rămâne curată.
- Într-o oală, pune 400 ml apă, adaugă orezul și lasă-l să fiarbă la foc mediu, timp de 15 minute.
- Într-o tigaie wok, încinge uleiul, adaugă legumele congelate și călește-le timp de 5 minute, apoi pune-le într-un castron.
- Separat, bate ouăle într-un bol. Toarnă ouăle bătute în tigaie și amestecă bine până se mărunțesc.
- Când ouăle sunt aproape gata, adaugă orezul, legumele și sosul de soia. Continuă să amesteci totul pentru încă 1-2 minute.
- La final, adaugă sare și piper după gust.
- Scoate într-un castron mixul de orez, ou și legume și ornează-l cu ceapă verde.