Prăjitură cu mere

6 Porții

20 min.

mică

Frunze viu colorate, temperaturi perfecte pentru plimbări lungi și prăjitura cu mere a Bunicii – așa îți dai seama că a venit toamna! Gustă anotimpul preferat al Bunicii în prăjitura caldă cu umplutură fină de mere dulci-acrișoare. Aluatul pufos, ploaia de pudră de zahăr, aroma de scorțișoară care se răspândește în toată casa atunci când se coace, toate anunță că toamna este aici.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 ouă întregi
  • 9 linguri zahăr
  • 9 linguri ulei Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri făină
  • 1 pliculeț praf de copt

 

Pentru umplutură:

  • 1 kg mere decojite, rase
  • Zahăr și scorțișoară după gust

Cum se prepară?

  1. Într-un castron, mixează ouăle, zahărul și uleiul până când ingredientele se încorporează perfect.
  2. Separat, amestecă făina împreună cu praful de copt și adaugă-le peste ouă, zahăr și ulei.
  3. Mixează totul bine, până când compoziția devine omogenă. Adaugă laptele și amestecă totul până când obții un aluat lichid, mai dens decât cel pentru clătite.
  4. Într-o tigaie, călește merele rase împreună cu zahărul până când sucul lăsat de mere scade. Dacă vrei ca umplutura să păstreze gustul dulce-acrișor al merelor, adaugă puțin zahăr.
  5. Pune un praf de scorțișoară pentru și mai multă aromă de toamnă, amestecă totul încă o dată și lasă umplutura să se răcească.
  6. Preîncălzește cuptorul la 180 0C.
  7. Într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, toarnă doar jumătate din aluat, apoi las-o la copt pentru 10-12 minute.
  8. Scoate tava din cuptor și toarnă umplutura de mere și restul de aluat peste mere. Lasă totul la copt pentru încă 40 de minute.

Când este gata, Bunica preferă să presare zahăr pudră peste prăjitură și o servește celor dragi alături de o cană cu lapte cald sau ceai de fructe. Poftă bună!

Descarcă PDF

Alte articole

Brioșe pufoase cu mere și scorțișoară
Pandișpan cu caise
Tartă de lămâie fără zahăr