Piatra de sare himalayană - cuptorul dintr-o bucată

Am asociat întotdeauna progresul și imaginația cu tehnologia-cuptoare cu zeci de butoane, blendere, mixere și aparate pentru gătit în cele mai avansate forme.

În același timp, metodele antice nu s-au pierdut niciodată, ba chiar au revenit. Astăzi, Bunica îți prezintă un nou fel de a găti, inspirat de obiceiuri vechi: friptura pe piatră de sare himalayană.

Ce este piatra de sare himalayană?

E un bloc obișnuit de sare, dar cea himalayană are mai multe minerale și nutrienți, precum potasiu, fier, calciu și sulfur. Are culoarea roz pal, iar formele sunt diverse. Ele îți pot fi cunoscute, în afara bucătăriei, și prin lămpile de sare, bune pentru respirație.

Cum se folosește?

În bucătărie, piatra de sare himalayană păstrează căldura (peste 100 de grade Celsius) pe o perioadă lungă de timp. După ce a fost preîncălzită pe un grătar sau direct pe aragaz, ea se așază în cuptor pentru a obține această temperatură, la 200 de grade Celsius. Nu pune piatra în cuptor înainte să o preîncălzești, pentru că s-ar putea crăpa. Cât timp o ții în cuptor? 20 de minute pe temperatură joasă, 20 de minute pe medie și 20 de minute pe temperatură mare. Ce poți găti pe ea? Carne, pește, ouă, legume, orice se poate transforma la temperaturi înalte. Ea dăă o altă savoare și textură mâncărurilor și o și dezinfectează.

Cum gătești friptura?

E cel mai simplu lucru din lume. Scoate piatra din cuptor și așază bucata de carne, tăiată pe grosimea preferată, direct pe piatră. Folosește o spatulă subțire de metal, nu de plastic. Dacă bucata este subțire, gătește-o 1-2 minute pe fiecare parte. Dacă bucata este mai groasă, gătește-o 2-5 minute pe fiecare parte.

Garnituri?

Gătește pe aceeași piatră de sare, sparanghel sau alte legume. Adaugă condimentele preferate și masa este gata.

Cum se curăță piatra de sare?

Cu o cârpă umedă, fără săpun. Apa dizolvă sarea, iar pentru a o păstra cât mai mult timp, folosește cât mai puțină apă. După ce s-a răcit, piatra poate fi folosită și ca platou pentru mâncăruri reci, precum mezeluri sau brânzeturi.

Alte articole

Păstrează ierburile proaspete în frigider mai mult timp: 3 soluții
Ceaiul - rețeta minune pentru un păr sănătos
Înghețată făcută în casă, de savurat pe terasă