Păstrează ierburile proaspete în frigider mai mult timp: 3 soluții

Un drum la piață ar fi incomplet fără ierburi și verdețuri proaspete de la tarabele bogate ale fermierilor. Dacă vrei să transformi un fel obișnuit precum un piure sau o supă într-o delicatesă, adaugă pătrunjel, cimbrișor, coriandru, leuștean și alte plante aromatice. Joacă-te cu gusturile și descoperă câtă savoare pot da mâncării, chiar și în cantități mici.

Dar după ce le-ai adus de la piață, cum le păstrezi proaspete? Bunica are 3 trucuri prin care poți păstra ierburile proaspete.

1. Prosopul de hârtie

Pune ierburile pe o farfurie și acoperă-le cu un prosop de hârtie umezit. Se vor hidrata și vor rămâne super fresh.

2. Paharul cu apă

Taie-le rădăcinile, ai grijă să nu fie prea umede și așază-le cu tulpinile într-un pahar cu apă. Apoi, acoperă-le cu o pungă de plastic sau cu folie alimentară. Coriandrului îi plac temperaturile reci, așa că se păstrează cel mai bine la frigider. Pătrunjelul poate fi păstrat în frigider sau în bucătărie, iar busuiocul se simte cel mai bine la temperatura camerei. Nu uita să schimbi apa zilnic!

3. Borcanul acoperit

Fie că e cimbru, pătrunjel, mentă sau altele, poți depozita ierburile proaspete într-un borcan umplut un sfert cu apă, cât să hidrateze tulpinile.

În toate aceste variante, esențial e să găsești echilibrul perfect între oxigen, umiditate și temperatură. Cu grijă și răbdare, găsești drumul cel bun către rețete delicioase. Spor la gătit!

Alte articole

Alimente pe care ar trebui să le evităm
Alfabetul alimentelor sănătoase
Ceaiul - rețeta minune pentru un păr sănătos