Pachețele de primăvară, bune în orice anotimp

35 min

35 minute

Pachețelele de primăvară sunt cele mai populare alegeri din meniul restaurantelor asiatice și au în spate o istorie bogată, care începe în 266 e.n., în timpul dinastiei Jin. Familiile pregăteau acest fel de mâncare pentru a celebra ieșirea din lunga iarnă estică, în timpul căreia găteau doar cu legume murate, puse la păstrat din timpul verii. Pachețelele de primăvară erau făcute din primele legume proaspete, de sezon, ale anului. Până în 2021, au apărut în sute de variante pe mesele familiilor din toată lumea. Le poți savura alături de sos de arahide, ghimbir murat sau sos iute, iar Bunica te învață cum să le pregătești acasă pas cu pas, dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi. Rețeta pentru sos este la final.

Ingrediente

  • 1 linguriță untdelemn de la Bunica Omega 3
  • ¼ linguriță sare de mare fină
  • 1 cană de salată tocată
  • 1 cană varză roșie tocată fin
  • 2 morcovi medii, dați pe răzătoare
  • 2 castraveți tăiați subțire sau în fâșii
  • 2 ardei iuți tăiați mărunt
  • ¼ ceașcă de ceapă verde feliată subțire
  • ¼ cană de coriandru proaspăt tocat
  • ¼ cană mentă proaspătă tocată mărunt
  • 8 foi de hârtie de orez

Cum se prepară?

Folosește o oală cu diametrul mai mare, cât să poți scufunda o foaie de orez și umple-o cu 3-5 cm de apă rece. Așază un tocător de lemn lângă tine. Asigură-te că ai toate ingredientele la îndemână. Amestecă ceapa verde, coriandrul, menta și uleiul într-un bol mic.

Pune o foaie de orez în apă circa 1 minut ca să se înmoaie (cel mai bine, urmează instrucțiunile de pe ambalaj). Stoarce-o ușor, nu îți fie teamă că se rupe și întinde-o pe tocător. Pune pe foaie câte puțin din toate legumele. Rulează totul în foaie și repetă procedura cu toate foile.

Foloseste o oala cu diametrul mai mare, sa poti scufunda o foaie de orez, si umple-o cu 3-5 cm de apa rece.

Rețetă sos de arahide

Ingrediente:

  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri de apă
  • 1 linguriță zeamă de limetă
  • 1 vârf de linguriță ghimbir proaspăt
  • 3 linguri unt de arahide
  • o lingură Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt

Amestecă toate ingredientele cu blenderul și pasează până când ajungi la consistența dorită.

Alte articole

Pate de ciuperci
Sarmale în foi de viță de post
Humus cu sfeclă