Ouă Benedict cu Spanac și Avocado

30 minute

mediu

Bunica îți dă o idee pentru un brunch de neuitat: Ouă Benedict cu Spanac și Avocado. O rețetă bogată în proteină, fier și grăsimi sănătoase și o sursă excelentă de nutrienți și energie înainte de o zi plină.

Așadar, să începem! De ce anume ai nevoie?

Ingrediente

Pentru ouă Benedict:

  • 1 lingură Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • 150 g de baby spanac congelat
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 vârf de linguriță sare și piper
  • 1 avocado, feliat subțire
  • 4 ouă mari
  • 1 lingură de oțet alb sau oțet de mere
  • 2 chifle tăiate pe jumătate
  • 1 legătură ceapă verde tocată, pentru ornat (opțional)

Pentru sosul hollandaise:

  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1/4 linguriță sare
  • un vârf de linguriță piper Cayenne
  • 8 linguri unt topit nesărat

Cum se prepară?

1. Prepară sosul hollandaise:

 Pune untul într-o crăticioară și lasă-l să se topească la foc mic fără să-l aduci la punctul de fierbere. Apa trebuie să rămână în unt.

Într-un blender, pune gălbenușurile de ou, zeama de lămâie, sarea si piperul.

Mixează 30 de secunde la viteza medie/mare, până se deschide la culoare. Cu cât mixezi mai mult, cu atât mai aerat este sosul.

Redu viteza blender-ului la nivel mic si toarnă untul in fir subțire până se termină. Mai mixează câteva secunde, ca să se incorporeze.

2. Gătește spanacul:

 Într-o tigaie la foc mediu, adăugă uleiul și lasă-l la încins 1 minut. Adaugă spanacul și sotează-l 3 minute, după care adaugă usturoiul și condimentează totul cu sare și piper, după gust. Păstrează spanacul cald la foc foarte mic, până la servire.

3. Poșează ouăle:

 Fierbe 4 căni de apă într-o oală mare. Adăugă o lingură de oțet în apă.

 Când apa începe sa facă bule și este aproape de fierbere, dă focul la mic si cu o lingură sau o paletă creează un vârtej înainte de a pune oul în apă. Pentru fiecare ou se face câte un vârtej.

Toarnă oul cu blândețe, nu de sus; bolul să fie cat mai aproape de apă.

 Lasă ouăle la fiert în apă pentru fix 2 minute și oprește focul. Mai lasă-le în apă încă 30 de secunde și apoi scoate-le cu grijă cu o spatulă: albușul ar trebui să fie făcut, iar gălbenușul moale.

4. Cât timp fierb ouăle, pune jumătățile de chiflă la prăjit.

După ce ai scos ouăle din apă, așază pe fiecare jumătate de chiflă feliile de avocado, spanacul, câte un ou poșat și deasupra sos hollandaise. Chiar înainte de servire, opțional poți orna totul cu ceapa verde tocată.

Se servește imediat.

Poftă bună!

Alte articole

3 Rețete de Smoothie pentru Mic-Dejun
Terci de ovăz cu căpșuni
Omletă grecească Strapatsada