Mâncare de praz cu măsline

2-4 porții

50 min

mică

Dacă ai poftă de o rețetă savuroasă, dar, în același timp, ușoară, și nu ai mult timp la dispoziție, încearcă mâncarea de praz cu măsline. O rețetă vegetariană, plină de nutrienți și, probabil, mai delicioasă decât ți-ai imagina. Iată ce ai de făcut.
 

Ingrediente

  • 4 fire mari de praz
  • 1 ceapă mare
  • 250 g măsline negre sau verzi
  • 250 ml pastă de tomate
  • 250 ml apă clocotită
  • 4 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • 2 linguri vin alb
  • 2 frunze de dafin
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 legătură mică de pătrunjel proaspăt tocat
  • sare și piper după gust
 

Cum se prepară?

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 °C.
  2. Spală bine prazul, îndepărtează prima frunză și taie-l în rondele de aproximativ 2 cm. Toacă și ceapa mărunt.
  3. Într-o cratiță care poate fi folosită și la cuptor, pune uleiul la încins și apoi adaugă prazul și ceapa. Călește-le până se înmoaie.
  4. Adaugă în cratiță apa clocotită, pasta de tomate, măslinele și amestecă. Poți folosi măsline cu sâmburi sau fără. 
  5. După 10 minute, adaugă frunzele de dafin, boiaua, sarea, piperul și vinul alb. Mai lasă la foc mic încă 5-10 minute.
  6. Transferă cratița la cuptor pentru încă 10-15 minute.
  7. Savurează cu pătrunjel tocat, mămăliguță sau pâine proaspătă.
O rețetă versatilă și foarte utilă, fie ca fel principal, fie ca garnitură lângă o friptură de curcan sau alături de pește.

Alte articole

Mazăre cu piept de pui
Orez cu urzici
Lasagna clasică