Rețete
Cheesecake cu limetă și blat de biscuiți
Un desert cremos, răcoritor și ușor de preparat, perfect pentru zilele când ai poftă de...[mai mult]


Rețete
Frittata cu leurdă și brânză de capră
O rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru un mic dejun savuros sau un prânz rapid....[mai mult]


Articole
Sfaturi pentru îngrijirea tocătoarelor
Tocătoarele sunt un element esențial în orice bucătărie, fie că sunt din lemn, plastic sau...[mai mult]


Mâncare de praz cu măsline

2-4 porții
50 min
mică
Dacă ai poftă de o rețetă savuroasă, dar, în același timp, ușoară, și nu ai mult timp la dispoziție, încearcă mâncarea de praz cu măsline. O rețetă vegetariană, plină de nutrienți și, probabil, mai delicioasă decât ți-ai imagina. Iată ce ai de făcut.
Ingrediente
- 4 fire mari de praz
- 1 ceapă mare
- 250 g măsline negre sau verzi
- 250 ml pastă de tomate
- 250 ml apă clocotită
- 4 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- 2 linguri vin alb
- 2 frunze de dafin
- 1 linguriță boia dulce
- 1 legătură mică de pătrunjel proaspăt tocat
- sare și piper după gust
Cum se prepară?
- Preîncălzește cuptorul la 180 °C.
- Spală bine prazul, îndepărtează prima frunză și taie-l în rondele de aproximativ 2 cm. Toacă și ceapa mărunt.
- Într-o cratiță care poate fi folosită și la cuptor, pune uleiul la încins și apoi adaugă prazul și ceapa. Călește-le până se înmoaie.
- Adaugă în cratiță apa clocotită, pasta de tomate, măslinele și amestecă. Poți folosi măsline cu sâmburi sau fără.
- După 10 minute, adaugă frunzele de dafin, boiaua, sarea, piperul și vinul alb. Mai lasă la foc mic încă 5-10 minute.
- Transferă cratița la cuptor pentru încă 10-15 minute.
- Savurează cu pătrunjel tocat, mămăliguță sau pâine proaspătă.
O rețetă versatilă și foarte utilă, fie ca fel principal, fie ca garnitură lângă o friptură de curcan sau alături de pește.