Mâncare de linte, simplă și delicioasă

Timp de preparare: 30-45 minute Dificultate: Ușor

Când e frig afară și sărbătorile au trecut, ai încă două luni de iarnă în față. Creează o atmosferă caldă învăluită în gusturi orientale, printr-o mâncare de linte simplă și delicioasă. De ce anume ai nevoie?
  • 300 g linte verde
  • 1 conservă roșii bucăți
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapă
  • 1 lingură Untdelemn de la Bunica Vitamina D
  • condimente: sare, piper, chimion pudră, turmeric
  • 1 lingură pastă de curry roșie
Cum se prepară?
  1. Lintea
Spală lintea, apoi las-o la înmuiat 15 minute într-un bol cu apă rece. Fierbe 1 litru și jumătate de apă într-o oală, apoi adaugă lintea scursă, alături de un vârf de linguriță de sare. Fierbe lintea timp de 25-30 de minute.
  1. Legumele călite
Toacă ceapa mărunt și călește-o în tigaie, după ce ai încins o lingură de ulei de floarea-soarelui. Când ceapa a căpătat o culoare aurie, adaugă 2 ardei capia tăiați mărunt și conserva de roșii. După ce totul s-a rumenit, adaugă sare, piper și un vârf de linguriță de chimion și unul de turmeric.
  1. Amestecă toate ingredientele
După ce lintea a fiert, scurge-o și pune-o în tigaia în care ai pregătit și sosul. Amestecă-le pe toate și adaugă o lingură de pastă de curry. Și gata! Servește cele 2 porții la un prânz de weekend, alături de persoana dragă. Poți orna totul cu frunze proaspete de coriandru sau busuioc, pentru propețime.

Alte retete

Curcan cu legume, vitamine și proteine
Rețetă borș de pește
Supă cremă de cartofi cu praz