Articole
Decoreaza masa de Paste
Ai planificat deja meniul de Paște, lista de cumpărături e gata, dar cum vei pune...[mai mult]
Rețete
Orez cu urzici
Găsim urzici proaspete doar o dată pe an, așa că Bunica te invită să le...[mai mult]
Rețete
Pate de ciuperci
Delectează-te cu un pate vegetal dimineața, la prânz și seara. E simplu de preparat, ușor,...[mai mult]
Legume suculente la cuptor
4
65 minute
Ușor
"Legumele la cuptor sunt bune în vremea postului și nu numai. În plus, un răsfăț pentru papilele gustative."
3 roșii
4 dovlecei mijlocii
4 cartofi mijlocii
2 cepe
1 buchet de arpagic
10 fire de pătrunjel
sare și piper
4 linguri de ulei de floarea-soarelui Untdelemn de la Bunica cu vitamina D
Preîncălzește cuptorul la 180 °C.
Introdu roșiile în apă clocotită pentru câteva minute. Pune-le sub jet de apă rece, apoi decojește-le ușor.
Taie rondele dovleceii, curăță cartofii și fă-i felii grosuțe.
Curăță cepele și potrivește-le rondele.
Toacă arpagicul și pătrunjelul.
Așază alternativ legumele într-un vas de copt (ideal ar fi unul de lut).
Stropește cu ulei, adaugă sare și piper după gust.
Dă vasul la cuptor, iar după 10 minute adaugă o ceșcuță de apă ca să previi uscarea legumelor.
Încă 25 de minute masa e gata.
Simplu, minunat, plin de vitamine.