Gazpacho de roșii

4 portii

30 min

mică

Când temperatura crește, Bunica are o rețetă care te răcorește. Ai nevoie de câteva legume de sezon și jumătate de oră pentru a prepara o supă gazpacho proaspătă și aromată. Gazpacho este o rețetă de origine spaniolă, dar Bunica a reinterpretat-o cu mult gust. Secretul? Legumele coapte dau și mai multă savoare. Uite cât e de simplu să prepari un prânz apetisant.

Ingrediente

  • 600 g ardei gras roșu
  • 400 g roșii
  • 150 g ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 1-2 castraveți
  • 2 linguri oțet
  • 400 ml suc de roșii
  • 20 g pătrunjel
  • 80 ml apă rece (opțional)
  • 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
  • sare și piper după gust
  • pâine prăjită (pentru servire)

Cum se prepară?

  1. Spală ardeiul, curăță-l, taie-l în fâșii mari și coace-l pe grătar sau în tigaia grill până începe să se ardă coaja. Lasă-l puțin la răcit și curăță-l.
  2. Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Spală roșiile, curăță ceapa și usturoiul și pune-le la cuptor într-o tavă cu hârtie de copt pentru 20 de minute.
  3. Spală, curăță castraveții și taie-i în bucăți mari. Acum pune toate ingredientele într-un blender, adaugă sare, piper, pătrunjel, oțet, ulei, suc de roșii și mixează totul.
  4. Toarnă supa într-un bol sau într-o caserolă și las-o în frigider la răcit.

Supa gazpacho se savurează rece, în cele mai caniculare zile, cu baghetă proaspătă sau pâine prăjită.

Alte articole

Ciorbă de potroace
Supă cremă de porumb
Supă cremă de ardei