Brioșe cu dovleac
2 ouă 150 g zahăr 120 ml piure de dovleac 80 ml Untdelemn de la...[mai mult]


Ciorbă rădăuțeană
Cremoasă, cu gust bogat de pui și aromă delicioasă de usturoi, ciorba rădăuțeană e o...[mai mult]


Cum poți salva mobila veche
În SUA se estimează că aproximativ 12 milioane de tone de mobilier ajung la gropile...[mai mult]


Gazpacho de roșii

4 portii
30 min
mică
Când temperatura crește, Bunica are o rețetă care te răcorește. Ai nevoie de câteva legume de sezon și jumătate de oră pentru a prepara o supă gazpacho proaspătă și aromată. Gazpacho este o rețetă de origine spaniolă, dar Bunica a reinterpretat-o cu mult gust. Secretul? Legumele coapte dau și mai multă savoare. Uite cât e de simplu să prepari un prânz apetisant.
Ingrediente
- 600 g ardei gras roșu
- 400 g roșii
- 150 g ceapă
- 4 căței de usturoi
- 1-2 castraveți
- 2 linguri oțet
- 400 ml suc de roșii
- 20 g pătrunjel
- 80 ml apă rece (opțional)
- 2 linguri Untdelemn de la Bunica Omega 3
- sare și piper după gust
- pâine prăjită (pentru servire)
Cum se prepară?
- Spală ardeiul, curăță-l, taie-l în fâșii mari și coace-l pe grătar sau în tigaia grill până începe să se ardă coaja. Lasă-l puțin la răcit și curăță-l.
- Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Spală roșiile, curăță ceapa și usturoiul și pune-le la cuptor într-o tavă cu hârtie de copt pentru 20 de minute.
- Spală, curăță castraveții și taie-i în bucăți mari. Acum pune toate ingredientele într-un blender, adaugă sare, piper, pătrunjel, oțet, ulei, suc de roșii și mixează totul.
- Toarnă supa într-un bol sau într-o caserolă și las-o în frigider la răcit.
Supa gazpacho se savurează rece, în cele mai caniculare zile, cu baghetă proaspătă sau pâine prăjită.