Rețete
Cheesecake cu limetă și blat de biscuiți
Un desert cremos, răcoritor și ușor de preparat, perfect pentru zilele când ai poftă de...[mai mult]


Rețete
Frittata cu leurdă și brânză de capră
O rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru un mic dejun savuros sau un prânz rapid....[mai mult]


Articole
Sfaturi pentru îngrijirea tocătoarelor
Tocătoarele sunt un element esențial în orice bucătărie, fie că sunt din lemn, plastic sau...[mai mult]


Dovlecel pane

6 porții
30 min
mică
O rețetă simplă, dar minunat de gustoasă. Dovleceii pane sunt unul dintre cele mai iubite legume ale verii și, din fericire, sunt și simplu de preparat. Bunica îți arată pas cu pas ce ai de făcut.
Ingrediente
- 2 dovlecei medii
- Untdelemn de la Bunica pentru prăjit
- 300 g pesmet
- 120 g făină
- 3 ouă
- sare și piper, după gust
Cum se prepară?
- Amestecă pesmetul cu sarea și piperul și pune-l într-o farfurie. În alte două farfurii, pune ouăle bătute bine și făina.
- Spală dovleceii și taie-i în rondele de aproximativ 6-7 mm.
- Pune uleiul la încins într-o tigaie mare pe foc mediu.
- Tăvălește dovleceii prima oară prin făină, apoi prin ou și ultima oară prin pesmet.
- Prăjește rondelele pe ambele părți până capătă o crustă aurie.
Savurează-i alături de un dressing preparat din iaurt grecesc, zeamă de lămâie și verdețuri proaspete.